Zorgbedrijf Rivierenland lanceert ‘solliciteren zonder afspraak’

24 November 2022

Zorgbedrijf Rivierenland lanceert ‘solliciteren zonder afspraak’

"Inspiratie voor deze aanpak vonden we bij ons eigen Mechels project 12Work, waar we al enkele jaren succesvol inzetten op sollicitaties zonder uitgebreide procedures, maar in de eerste plaats de juiste motivatie.”

Solliciteren zonder afspraak of sollicitatiebrief: dat is het idee achter de Open Sollicitatiedagen van Zorgbedrijf Rivierenland. Wie op zoek is naar een job als verpleegkundige of zorgkundige in de regio Mechelen en Sint-Katelijne-Waver kan voortaan elke dinsdagvoormiddag binnenwandelen voor een open sollicitatiegesprek. Op die manier wil Zorgbedrijf Rivierenland de drempel om te solliciteren maximaal verkleinen.

Met de Open Sollicitatiedagen wil Zorgbedrijf Rivierenland gemotiveerde en gepassioneerde zorgkundigen en verpleegkundigen warm maken voor een job in één van haar vier woonzorgcentra in Mechelen en Sint-Katelijne-Waver. Elke dinsdagvoormiddag van 9 tot 12 uur kunnen kandidaten zich voortaan vrijblijvend en zonder afspraak aandienen voor een sollicitatiegesprek. De Open Sollicitatiedagen gaan door in het Mechelse lokaal dienstencentrum De Schijf, dat vlot bereikbaar is met het openbaar vervoer.

Een kijkje op de werkvloer

Na het sollicitatiegesprek hoeft de kandidaat ook niet langer (thuis) aan de slag met een hypothetische opdracht of rollenspel. “Is er tijdens het gesprek een match, dan wordt de kandidaat diezelfde namiddag nog uitgenodigd voor een praktische proef in het woonzorgcentrum, samen met één of meer bewoners”, legt Gabriella De Francesco, voorzitter van Zorgbedrijf Rivierenland, uit. “Zo’n proef is veel fijner, omdat er écht menselijk contact is, in een échte situatie. Bovendien is het mooi meegenomen dat de kandidaat meteen kan kennismaken met de collega’s en de fijne sfeer op onze werkvloer. Inspiratie voor deze aanpak vonden we bij ons eigen Mechels project 12Work, waar we al enkele jaren succesvol inzetten op sollicitaties zonder uitgebreide procedures, maar in de eerste plaats de juiste motivatie.”

Troeven op tafel

‘Want een warme job start met een open gesprek’. Zo luidt het motto van de Open Sollicitatiedagen. Een sollicitatiegesprek bij Zorgbedrijf Rivierenland is dan ook tweerichtingsverkeer. Jeroen Baeten, ondervoorzitter van Zorgbedrijf Rivierenland: “Het is geen geheim dat er in de zorgsector een groeiende vraag is naar gemotiveerde zorg- en verpleegkundigen. Dat is in Zorgbedrijf Rivierenland niet anders. Net daarom willen we tijdens de open sollicitatiedagen ook inzetten op wat ons uniek maakt. Want we weten maar al te goed dat wij, als zorgbedrijf, ook bij een kandidaat solliciteren. Waarom zou jij als verpleegkundige of zorgkundige uitgerekend bij ons willen starten? Wat maakt ons anders en uniek in de regio? Welke talrijke voordelen geniet je hier? Een open sollicitatiegesprek geeft ons de ruimte om hier dieper op in te gaan. Tegelijk kunnen we uitzoeken welke job en welke locatie het best bij een kandidaat passen. Samen met de consulenten van de personeelsdienst kijken we dan ook enorm uit naar deze open gesprekken en kennismakingen.”

Praktisch

Wat? Kandidaten zorgkundigen en verpleegkundigen kunnen zonder afspraak langskomen voor een open sollicitatiegesprek bij Zorgbedrijf Rivierenland.
Wanneer? Elke dinsdag vanaf 9 – 12 u
Waar? Lokaal Dienstencentrum De Schijf, Lijsterstraat 2 in Mechelen. Vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.
Wat breng je mee? Een CV, als je dat hebt. Maar zonder mag ook.