Zonnebloemactie zet autoluwe binnenstad in de bloemetjes

26 April 2011

Groen! trakteert naar jaarlijkse traditie de Mechelaar op zonnebloemzaadjes, in kader van de Dag van de Aarde. Zaterdag 23 april, deelde Groen! Mechelen weer zonnebloemzaadjes uit op de Mechelse zaterdagmarkt. Met deze jaarlijkse actie viert Groen! de Dag van de Aarde en brengen ze deze dag extra onder de aandacht.Federaal parlementslid en Mechels voorzitter Kristof Calvo en schepen Marina De Bie deelden postkaartjes met bijhorend zakje zaadjes uit aan de mensen op de markt. De focus van de actie ligt dit jaar op het autoluw maken van de binnenstad.

"Het thema van de Dag van de Aarde dit jaar is "Geef ons de ruimte". Men pleit hierbij niet alleen voor meer groene ruimte in het verstedelijkte Vlaanderen, maar ook voor meer ruimte voor wandelaars en fietsers zodat deze zich veilig en aangenaam kunnen verplaatsen", aldus Calvo.

"De invoering van de autoluwe binnenstad in Mechelen sluit hier naadloos bij aan", vult De Bie aan. "Het is net een van de voornaamste redenen waarom we doorgaand verkeer uit onze binnenstad willen weren. Nu de eerste fase van het plan tot uitvoering komt, hebben we dus een dubbele reden om deze dag te vieren."