Zonnebloemactie Groen! Mechelen alweer een succes

01 Mei 2010

Op donderdag 22 april werd in meer dan 175 landen 'Earth Day' gevierd. In het kader van deze jaarlijkse Dag van de Aarde kwam Groen! Mechelen op zaterdag 17 april naar de Grote Markt. Tijdens de zaterdagse 'met' werden traditiegetrouw zonnebloempitten geschonken aan de voorbijgangers. zag dat de Mechelaars de pitten met plezier in ontvangst namen: "" Ook

Voorzitter Johan Muyldermans We zien elk jaar opnieuw dat mensen deze actie een warm hart toedragen. De lente is aangebroken en iedereen wil weer bloemen zien in huis, tuin of op straat. En zonnebloemen blijven tot de verbeelding spreken. Het zijn ranke bloemen die de loop van de zon volgen. De positivisten onder de bloemen eigenlijk. We hopen de zonnebloemen in Mechelen binnenkort te zien verschijnen in achtertuinen, bloembakken en tegeltuintjes.schepen Marina De Bie deelde enthousiast zakjes zonnebloempitten uit en kreeg opvallend goeie reacties."De mechelaars appreciëren het gebaar. Zo'n zakje pitten is een ogenschijnlijk eenvoudig maar wel symbolisch geschenk. Want behalve de zon krijgen we niet vaak nog iets cadeau in deze tijden. Ik ben ook blij verrast dat zoveel mensen me aanspreken over wat Groen! realiseert in het stadsbestuur. We krijgen complimenten over de vergroeningsplannen met de Korenmarkt en Sint-Romboutskerkhof. Of over de nieuwe geplande stadsparken en de heraanleg van de Kruidtuin en Tivoli die begonnen is. Maar de mensen zijn vooral te spreken over de toegenomen betrokkenheid van mechelaars in de wijken en bij grote projecten zoals Mechelen in Beweging (stationsproject nvdr). Dat doet wel deugd ja."

De actie van Groen! ging niet onopgemerkt voorbij. De straten en pleinen rond de toren waren zaterdag gevuld met groene ballonnen. Voorzitter Muyldermans vindt het belangrijk dat Groen! zich laat zien. "Het is niet altijd makkelijk om als kleinere partij opgemerkt te worden. Wij moeten het dus hebben van de inzet en het engagement van onze leden. Maar ik constateer dat er weer een grote groep enthousiastelingen komt opdagen op een zaterdagvoormiddag. En donderdag waren die er ook al allemaal tijdens de Langste Veggietafel. Dat is niet evident want onze leden zijn ook nog eens actief in talloze verenigingen of werkgroepen. Met andere woorden: groen! is alive and kicking. Dat is tijdens deze Week van de Aarde een zeer bemoedigende vaststelling."

Contact

Johan Muyldermans, voorzitter Groen! mechelen

Marina De Bie, schepen

Tom Kestens, communicatieverantwoortdelijke