Zinderende straten nu online

23 Juli 2012

Creatieve duizendpoot , zanger van Lalalover en Groen-kandidaat op de Mechelse stadslijst, pakt uit met 'Zinderende straten'. Het is een lied over het Mechelen anno 2012. Opmerkelijk: de tekst schreef Kestens samen met Groen-parlementslid , normaal nooit met muziek bezig. Het nummer is gratis te downloaden op

Tom KestensKristof Calvozinderendestraten.be.

Inspiratiebron voor het lied is het fel veranderende Mechelen, de stad die weer bruist. 'Het lied gaat over de metamorfose van onze stad. Het is het resultaat van een lange amusante nacht schrijven en schrappen in een Mechels café', aldus Kestens en Calvo.

De stad als inspiratie

Herkenbare Mechelse beelden passeren de revue in het lied: de diversiteit in de stad, de zaterdagse markt, de parken, het voetbal, de Sint-Romboutstoren en een nieuwe buurman uit Leuven. 'Mechelen, ik denk aan je. Waar ik ook ben. Je plakt aan mijn vel. Weet je dat wel?', luidt het refrein.

Kestens steekt zijn liefde voor Mechelen dan ook niet onder stoelen of banken. 'Mechelen herleeft. Met meer cafeetjes, koffiebars en eettenten, met nieuwe kleinhandel, met extra tuinen en parken en vernieuwde pleinen zie je dat gewoon. Het werk is lang nog niet af, maar de verandering geeft wel massa's energie. En ideeën voor de toekomst. Dat gevoel wilden we absoluut vatten in een song', legt Kestens uit.

De timing van het lied is natuurlijk niet toevallig. 'Evident is het lied een knipoog naar de inzet op 14 oktober. Die verkiezingen gaan nu eenmaal bepalen wat er gaat gebeuren: de stad verder maken tot een groene, warme stad of terug naar af. Maar laat het toch vooral een lied zijn voor al die positieve Mechelaars, die elke dag opnieuw mee de stad maken', aldus Calvo.

Videoclip door de Mechelaar

Hoe meer Mechelaars het lied beluisteren, hoe beter. Net daarom is het lied gratis te downloaden. Maar daar blijft het niet bij. De Mechelaar wordt ook uitgenodigd om mee te werken aan de videoclip voor het lied. Mechelaars kunnen digitale (smartphone)foto's of filmpjes maken over plekken of momenten in de stad. Die foto's en filmpjes zullen dan gebruikt om de clip samen te stellen. Inzendingen kunnen nog tot 15 augustus gemaild worden naar [email protected] of via de Twitter-hastag #zinderendestraten.