Winnaar goegedacht.be: MenU, een sociaal restaurant voor Mechelen

19 Maart 2012

Winnaar goegedacht.be: MenU, een sociaal restaurant voor Mechelen

De jury van , een campagne van Groen Mechelen voor 'goede ideeën', koos een duidelijke winnaar: een sociaal restaurant. Groen Mechelen is enthousiast over het idee en bedacht meteen een originele naam voor het restaurant: MenU, een samentrekking van Mechelen en U. De Mechelse sociale organisaties zijn al enige tijd vragende partij voor zo'n sociaal restaurant.goegedacht.be

Een sociaal restaurant is een plek waar ook studenten of mensen met een laag inkomen een lekkere, gezonde warme maaltijd kunnen nuttigen. Tegelijk kan het een interessant project zijn van sociale economie, een plek worden waar langdurig werklozen, met begeleiding, opnieuw hun eerste stappen zetten op de arbeidsmarkt.

Filip Duez, geëngageerde Mechelaar en indiener van het voorstel, is erg tevreden. "Er moet zo snel mogelijk een sociaal restaurant komen in Mechelen", vindt hij. Duez stelde meteen ook voor om het menu in het sociaal restaurant biologisch te maken en zoveel mogelijk met lokale producten te werken.

Juryvoorzitter Klaas Delrue, groene Mechelaar en frontman van Yevgueni, legt uit waarom het biosociaal restaurant een verdiende winnaar is van de ideeëncompetitie: "Het combineert twee belangrijke eigenschappen: het is een duurzaam én een sociaal voorstel".

Voor de campagne was er een interactieve website opgezet, www.goegedacht.be, waarop tal van voorstellen zijn gepost. Groen-voorzitter Kristof Calvo is dan ook erg tevreden: "De Mechelaar heeft andermaal getoond zeer creatief uit de hoek te kunnen komen. Alle ideeën zullen worden bekeken in het kader van de opmaak van het programma voor de gemeenteraadsverkiezingen".

Uiteindelijk koos een professionele jury met bekende koppen en actieve Mechelaars dus voor het biosociaal restaurant als beste idee. "Een verdiende winnaar. Een biosociaal restaurant is een zeer goed idee dat we ook willen uitvoeren. De Mechelse sociale organisaties zijn dan ook terecht vragende partij voor zo'n initiatief. MenU zou Mechelen nog meer op de kaart kunnen zetten als duurzame en sociale stad", besluit Calvo.