Oplossing voor wateroverlast op kruispunt Oude Tisseltbaan en Grote Heide in Leest

17 Januari 2023

Oplossing voor wateroverlast op kruispunt Oude Tisseltbaan en Grote Heide in Leest

Vanaf begin volgende week wordt er drie weken gewerkt aan het kruispunt van de Oude Tisseltbaan met de Grote Heide in Leest. Door een aantal verzakkingen kwamen er bij hevige regenbuien sinds geruime tijd grote plassen op het wegdek. Enkele eerdere kleine ingrepen brachten geen structurele verbetering. Dit zal na het uitvoeren van deze werken wel het geval zijn. Foto © Google Maps

“Het probleem sleepte al even aan en was hinderlijk voor weggebruikers. Op vraag van de omwonenden zijn we de overlast gaan analyseren en hebben we een plan opgesteld voor een definitieve oplossing voor de wateroverlast”, aldus schepen van openbare werken Patrick Princen.

Er worden goten met kolken geplaatst en een deel van het wegdek wordt uitgebroken en vernieuwd. Op het kruispunt zelf zal de asfaltverharding vervangen worden door beton, omdat dit beter bestand is tegen spoorvorming van zware voertuigen. Waar de nieuwe betonverharding stopt en overgaat in asfalt, zullen dwars over de weg watergreppels met greppelroosters geplaatst worden, die het regenwater zullen afvoeren naar de baangrachten. Hierdoor zal er geen water meer blijven staan in de bochten en op de bermen, waardoor de bermen en het wegdek ook niet meer beschadigd zullen worden door zwaarder verkeer.

Aannemer Van Hoeyveld is aangesteld om de werken uit te voeren. Vanaf maandag 23 januari wordt er een omleiding ingesteld. De Grote Heide is dan drie weken enkel bereikbaar langs de Blaasveldstraat. In de Oude Tisseltbaan blijft alles bereikbaar vanaf de Juniorslaan tot aan de werfzone. Schepen Patrick Princen: “Als het weer meezit zijn de werkzaamheden midden februari klaar en is het kruispunt Oude Tisseltbaan-Grote Heide in Leest opnieuw een pak aangenamer en veiliger voor alle weggebruikers.”