Stad Mechelen zet in op geluk samen met BlinkOut vzw

15 Maart 2023

Stad Mechelen zet in op geluk samen met BlinkOut vzw

"Wanneer mensen zich goed voelen in hun vel stralen ze dit ook uit en dat heeft dan weer een positieve invloed op Mechelen als leefbare en gezonde stad" - schepen Gabriella De Francesco.

Tijdens de Week van het Geluk (20-25 maart) slaan Stad Mechelen en BlinkOut vzw de handen in elkaar om het geluksniveau van alle Mechelaars de nodige aandacht te geven. Geluk valt namelijk niet voor iedereen wekelijks in de brievenbus, voor velen is het een moeilijke en langdurende zoektocht. BlinkOut zet met haar slogan, ‘Iedereen straalt vanbinnen’, het hele jaar door in op het ondersteunen van mensen in die persoonlijke zoektocht.

"Geluk is een persoonlijke zoektocht die niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Tijdens de Week van het Geluk slaan we de handen in elkaar met BlinkOut vzw om Mechelaars te ondersteunen in hun zoektocht naar geluk. Door laagdrempelige activiteiten aan te bieden en individuele coachingssessies te voorzien, hopen we bij te dragen aan het welzijn van alle Mechelaars. Want wanneer mensen zich goed voelen in hun vel stralen ze dit ook uit en dat heeft dan weer een positieve invloed op Mechelen als leefbare en gezonde stad”, zegt schepen van sociale zaken en welzijn Gabriella De Francesco.

“BlinkOut bouwt aan een inclusieve samenleving door iedereen kansen te geven om te stralen”, zegt coach en vormingsmedewerker Liesbet Sourbron. “Het kan soms deugd doen dat iemand anders het eens vertelt, dat stuk dat je soms zo moeilijk uitgelegd krijgt aan een ander. Samen maken we kwetsbaarheid zichtbaar en bespreekbaar.”

Workshops en lezingen
De activiteiten die tijdens de Week van het Geluk in maart geprogrammeerd staan zijn erg divers maar hebben laagdrempeligheid als gemeenschappelijke noemer. Op maandag 20 maart om 10 uur wordt in het BlinkHuis (Tichelrij 7, 2800 Mechelen) de aftrap van deze geluksweek met het ontmoetingsmoment ‘Zoeken naar het hoekje van jouw geluk’.  In de namiddag volgt de workshop ‘Dicht bij je kern als geluksstrategie’. ’s Avonds springen geluksexpert Leo Bormans en Qadir Nadeery binnen voor een ontmoeting en daaropvolgend een lezing over hun boek ‘De knikkers van Qadir’.

Op dinsdag 21 maart stapt BlinkOut samen met Natuurgenoten en vzw Uilenspiegel de natuur in vertrekkend vanuit de vraag ‘Misschien is de natuur voor jou een hoekje van geluk?’.

Donderdag 23 maart vindt het panelgesprek ‘Ge zijt niet alleen…’ plaats, één van de vaste waarden van BlinkOut die tijdens de Week van het Geluk de aanvulling ‘… die zoekt naar geluk’ krijgt. Benieuwd wat het panel over hun zoektocht naar geluk met jou wil delen? Voel je dan heel welkom in het huis aan de Tichelrij. Tijdens het panelgesprek zal illustratrice Zinzi Moons aanwezig zijn en live tekeningen maken met haar iPad. 

Dankzij de financiële steun van de stad Mechelen kunnen deze activiteiten grotendeels gratis aangeboden worden. Enkel voor de meet en greet met Leo Bormans en Qadir Nadeery wordt een bijdrage gevraagd van 10 euro per persoon. Voor en na elke activiteit is iedereen welkom om het BlinkHuis in de Tichelrij verder te verkennen en kennis te maken met het BlinkTeam en haar vrijwilligers. Voor wie na deze week een extra duwtje in de rug kan gebruiken biedt BlinkOut vzw in samenwerking met Emergo individuele coachings- en groepssessies aan binnen hun Knapp-traject.

Meer info en inschrijven via: www.blinkout.be/kalender-mechelen