Warme raamstickeractie voor vrijwilligers

06 Februari 2022

Warme raamstickeractie voor vrijwilligers

1 op 7 Mechelaars is vrijwilliger. En da’s niet niks! Stad Mechelen roept organisaties op om deel te nemen aan de raamstickeractie tijdens de Week van de Vrijwilliger. Op die manier wordt de immense dankbaarheid voor vrijwilligers doorheen de hele stad zichtbaar.

Stad Mechelen lanceert deze oproep aan organisaties die beroep doen op vrijwilligers om massaal hun dankbaarheid te tonen door een raamsticker omhoog te hangen. Ook vrijwilligers tonen op hun beurt hun fierheid met de raamstickers. De twee verschillende stickers kunnen gratis besteld worden voor 15 februari via de website van de stad. Vrijwilligers en organisaties kunnen ze dan op hun raam kleven tijdens de Week van de Vrijwilliger, van 27 februari tot 6 maart.

“Dat er zoveel Mechelse vrijwilligers zijn, is geen verassing. Het zit in ons DNA als stad om ons in te zetten voor elkaar. Vrijwilligers zijn het kloppend hart van zoveel Mechelse organisaties. Daarom willen we hen in de kijker zetten, bijna letterlijk. Want met de stickeractie zetten organisaties hun dankbaarheid ten toon aan elke passant. Daarom doen we deze warme oproep aan organisaties met vrijwilligers. Zelfs al vragen vrijwilligers niets in ruil voor hun belangeloze inzet, ze verdienen onze waardering”, zegt schepen van sociale cohesie en participatie Rina Rabau.

Meer info