Waar ligt Schoonste Straat van Mechelen?

26 Oktober 2010

Afgelopen zomer konden Mechelaars zich met hun buren inschrijven voor de wedstrijd 'Schoonste Straat'. Deze verkiezing paste in de netheidscampagne 'Stad om te zoenen, hou mijn buurt proper' en spoorde de Mechelaar aan om van zijn straat de mooiste en properste straat van de stad te maken. Vier straten zijn nu in de running om de titel 'Schoonste straat van Mechelen' te krijgen. Als beloning krijgen ze een groot straatfeest.  "Bewoners van de straten Groenenbeemd, Wittebroodstraat, Korte Veluwestraat en Leestsesteenweg gingen aan de slag met borstel en blik en toverden hun stoepen en tuintjes om in propere pareltjes. Dat ze met hun buren tegelijk een leuke namiddag samen beleefden, was mooi meegenomen. Zij worden alvast beloond met winterbebloeming zodat hun straten er ook in de winter fleurig bijliggen", aldus schepen van Openbare werken Greet Geypen.

 

"We zijn blij dat de bewoners zich hebben ingezet om hun straat onder handen te nemen. Het toont aan dat ze graag in hun straat wonen en er samen werk van willen maken om het er aangenaam te maken. Op de ingezonden foto's zie je duidelijk dat ze er plezier aan hebben beleefd", zo zegt schepen van Wijk- en dorpszaken Marina De Bie.

 

Voor Els Portael uit de Wittebroodstraat was deelnemen aan de actie een vanzelfsprekendheid: "Wij vinden burencontact heel belangrijk. We zijn met ons buurtcomité Wittebrood al bijna 10 jaar bezig. We organiseren regelmatig activiteiten met de buren, waaronder ook schoonmaakacties. Er is toch niets leukers dan in een toffe, propere straat te wonen?"

 

De vier straten dingen nu verder naar de felbegeerde hoofdprijs: de eretitel 'Schoonste straat van Mechelen' en een groot straatfeest. Het is opnieuw de Mechelaar zelf die de keuze mag maken. Via onze interactieve website www.beleefmechelen.be kunnen mensen hun stem uitbrengen. Stemmen kan tot 14 november.

 

Praktische info

Wedstrijd 'Schoonste straat van Mechelen'

Stemmen tot 14november

www.beleefmechelen.be