Wa paozde van een fantastische zomer in Mechelen?

29 Juni 2013

Wa paozde van een fantastische zomer in Mechelen?

Het bruist deze zomer in de Dijlestad van de evenementen, festivals en concerten! Verveling is deze zomer uit den boze in de Dijlestad. De stad Mechelen en de vzw Mechelse Feesten willen weten hoe de zomer nóg beter kan. Met de mobiele 'Wa paozde?'-babbelbox wordt de Mechelaar en bezoeker deze zomer op tal van locaties in en rond Mechelen gevraagd naar z'n zotste dromen, grootste verwachtingen en creatieve voorstellen over een fantastische zomer in Mechelen. Aan het eind van de zomer voeden al deze ideeën een groot stadsdebat. Hiermee worden de fundamenten gelegd voor het toekomstige evenementenbeleid. Feestelijkheden brengen mensen samen in de stad, het doet Mechelen bruisen. De afgelopen jaren is het aanbod aan feesten en culturele activiteiten in onze stad fors toegenomen. Maar Mechelen wil de komende jaren nog beter doen. Het stadsfestival Maanrock neemt bovendien en maakt van dit sabbatjaar gebruik om te herbronnen.De mening van de Mechelaar over dit alles is voor de vzw Mechelse Feesten en de stad Mechelen essentieel. Samen werkten ze een participatietraject uit dat de vinger aan de pols houdt bij de Maneblussers en bezoekers. Iedereen wordt uitgenodigd mee te paozen over de volgende Maanrock, maar ook over ander feestgebeuren in onze Dijlestad.

Wa paozde van de zomer? Vertel het aan de Babbelbox!

Van 26 juni tot 30 augustus zal de gloednieuwe 'Babbelbox' rondtoeren in de Mechelse binnenstad en buitenwijken. De Babbelbox is een grote camionette die halt houdt op maar liefst 22 Mechelse festivals, evenementen en concerten. Onder de Mechelse slogan 'Wa paozde?' wil de Babbelbox te weten komen wat er leeft aan dromen, verwachtingen en bedenkingen over zomerevenementen in Mechelen. Elke dag Parkpop? Een strandfestival op de Veemarkt? Of wekelijkse vioolconcerten op de Grote Markt? Out of the box paozen is toegestaan! Zowel Mechelaars als bezoekers kunnen in Babbelbox-camionette voor een camera hun gedacht kwijt over het toekomstige evenementenbeleid. Laat je mening horen, en wie weet wordt jouw wens waargemaakt!

Hoe kunnen de volgende zomeredities nog beter worden?

De Babbelbox schotelt je drie vragen voor:

1)     Waaraan denk je bij feesten in Mechelen?

2)     Wat moet een Mechels stadsfestival zoals Maanrock zeker hebben?

3)     Geef ons eens een zot idee voor een Mechels evenement!

Van je boodschap wordt een filmopname gemaakt. Alle filmpjes zullen door een medewerker bekeken en verwerkt worden tot een kwalitatieve analyse. Alle gegevens worden met respect voor de privacy behandeld. Heb jij je gedacht eens goed gezegd in de Babbelbox? Dan krijg je een link toegestuurd waarmee je je filmpje online kan bekijken en delen met vrienden.

Naast deze input, wordt de Babbelbox gedurende de zomer aangevuld met een aantal rondetafels, waar diverse betrokkenen en deskundigen dezelfde vragen voorgelegd krijgen. Zo garanderen we een brede en gevarieerde waaier aan perspectieven.

Tijd voor het Grote Stadsdebat!

Aan het eind van de zomer monden deze twee trajecten uit in een stadsbreed debat: Het Grote Stadsdebat @ MEC, geïnspireerd op de formule van de G1000. Bedoeling is om Mechelaars en bezoekers rond de tafel te brengen voor een gezamenlijke brainstorm en ideeënuitwisseling over zomeractiviteiten in onze stad. Er wordt gemikt op zo'n 150 deelnemers. Wie gedurende deze zomer z'n stem heeft laten horen via de Babbelbox, wordt automatisch uitgenodigd om deel te nemen aan dit debat op 31 augustus in het Mechels Event Center (MEC).

De resultaten van dit traject zullen richting geven aan een vernieuwde  invulling van Maanrock en andere (zomer)evenementen in Mechelen. Alle suggesties en aanbevelingen worden geïntegreerd in de voorstellen aan het stadsbestuur voor de fundering van een toekomstig evenementenbeleid.

Woar paozde de Babbelbox te vinden deze zomer?

Ook deze zomer bruist het in Mechelen van de evenementen. Op maar liefst volgende 22 activiteiten zal je alvast niet naast de Babbelbox kunnen kijken. Stap binnen en laat je stem horen!

JUNI

 • 26 juni                   Maes Music Cargo
 • 27 juni                   Dijlefeesten
 • 28 juni                   Dijlefeesten
 • 29 juni                   Baanrock
 • 30 juni                   Ottertrotter

JULI

 • 4 juli                      Parkpop
 • 6 juli                      Zomerkermis
 • 7 juli                      Global Fiësta
 • 13 juli                    MEC
 • 14 juli                    MEC
 • 21 juli                    Nationale feestdag
 • 25 juli                    Parkpop de luxe
 • 27 juli                    Beachvolley

AUGUSTUS

 • 5 augustus              Beiaardconcert
 • 10 augustus            Katanga kermis
 • 11 augustus            Klassiek in den Botaniek
 • 18 augustus            Wijkkermis Heffen
 • 19 augustus            Beiaardconcert
 • 23 augustus            Opening Contour
 • 25 augustus            Cavalcade
 • 29 augustus            Parkpop de luxe

In totaal is de 'Wa paozde?'-babbelbox 123 uren geopend om jouw mening te horen.

Wa paozde online?

Niet alleen in de Babbelbox mag je je gedacht zeggen. Laat je ook horen via onze sociale mediakanalen. Tweet met onze hashtag #wapaozde of denk mee via www.facebook.com/wapaozde

W www.mechelen.be/wapaozde

Alle filmpjes uit de Babbelbox kan je bekijken via www.youtube.com/wapaozde

'Wa paozde Mechelen?' ? Het Grote Stadsdebat @ MEC

Zaterdag 31 augustus, 14 tot 17u

MEC, Oscar van Kesbeeckstraat 17, 2800 Mechelen

Inschrijven vóór 23 augustus via [email protected] of bel 015 29 83 55 (8.30-11.30u). Babbelboxers krijgen hun uitnodiging via mail.

 

Partners

'Wa paozde?' is een initiatief van de stad Mechelen en vzw Mechelse Feesten, in samenwerking met Thomas More en brouwerij Maes, partners van Mechelse Feesten.