Grote vrijwilligersbeurs focust op anderstaligen, nieuwkomers en scholen

06 Mei 2022

Grote vrijwilligersbeurs focust op anderstaligen, nieuwkomers en scholen

Op donderdag 12 mei staan meer dan 50 organisaties op het binnenplein van het stadhuis. Zij nemen deel aan de vrijwilligersmarkt. Met hun marktkraam overtuigen ze voorbijgangers om vrijwilliger te worden bij hun organisatie. In de voormiddag ligt er een speciale focus op anderstaligen, nieuwkomers en scholen. Voor hen is vrijwilligerswerk een poort naar verbinding, samenhorigheid en oefening van de taal.

In de voormiddag wordt de beurs bezocht door anderstalige cursisten van Crescendo CVO, Ligo en LBC. Ook de 3e graad van middelbare scholen, studenten uit het hoger onderwijs en volwassenenonderwijs komen langs. Daarom zijn verschillende standhouders in de voormiddag toegespitst op deze doelgroepen. In de namiddag wordt de beurs opengetrokken voor het brede publiek en wisselen enkele standhouders.

“1 op 7 Mechelaars is vrijwilliger. Dat toont het gigantische engagement in Mechelen vandaag. Met de vrijwilligersmarkt geven we alle organisaties met nood aan vrijwilligers een podium om hun werking voor te stellen. Dit zorgt meteen ook voor interessante ontmoetingen tussen de aanwezige organisaties. Een win-win! Voor nieuwkomers en anderstaligen is vrijwilligerswerk een laagdrempelige manier om contacten te leggen, vriendschappen aan te gaan en de taal te leren. Ze maken deel uit van iets en voelen zich gewaardeerd. Hun vrijwilligerswerk versterkt het thuisgevoel in onze stad”, vertellen schepen van sociale cohesie Rina Rabau Nkandu en schepen van gelijke kansen en diversiteit Gabriella De Francesco.

Om 11u50 staan schepenen Rina Rabau Nkandu en Gabriella De Francesco de pers graag te woord, samen met enkele aanwezigen. Hiervoor bent u van harte uitgenodigd!

Praktisch

  • Donderdag 12 mei, 11u50
  • Binnenplein stadhuis
  • Daar op volgend vindt er een lunch plaats waaraan u kan deelnemen.

De standhouders staan verspreid op de binnenkoer van het stadhuis, in de Keldermanszaal (naast de binnenkoer) en een klein deel op de grote markt.

Deelnemende organisaties en meer info: https://makers.mechelen.be/vrijwilligerspunt/vrijwilligersbeurs