Vijfde editie Boom zoekt grond van start

18 September 2023

Vijfde editie Boom zoekt grond van start

Bomen, bloembollen en haagpaketten bestellen kan tot 15 oktober

Ook dit jaar gaat de actie Boom zoekt grond door voor de groepsaankoop van bomen en heesters in Mechelen. Vanaf vandaag tot 15 oktober kunnen inwoners van Mechelen en deelgemeenten hun bestelling plaatsen. Het afhalen van de bestellingen kan op 1 en 2 december in het voormalige stadsmagazijn aan de Grote Nieuwedijkstraat.

Sinds 2019 zijn er al in totaal 1659 bomen en heesters en 5.640 meter hagen aangekocht door 896 deelnemers. Dit jaar ligt de focus op kleine bomen, middelgrote bomen en grotere heesters. Dit om terug te gaan naar de essentie van de actie; inwoners van Mechelen en deelgemeenten helpen bij het verkrijgen van meer bomen en struiken in hun voor- of achtertuin. Mechelaars kunnen dit jaar kiezen uit 14 soorten. Bloembollen kosten 5 euro; de prijzen voor bomen, hagen en bosjes gaan van 10 tot 30 euro.

Schepen van natuur- en groenontwikkeling Patrick Princen is alvast enthousiast: “Elk jaar breidt ons aanbod uit en kunnen Mechelaars steeds meer leuks bestellen om in hun tuin te planten. Zo kwam er in 2021 het bijenbosje bij en in 2022 het vogelbosje. Dit om het aantal bomen in onze stad substantieel te verhogen en de plaatselijke fauna te ondersteunen, wat zeker voor de biodiversiteit in tuinen erg belangrijk is. Dit jaar krijgen we er een kleurrijke en smakelijke uitbreiding bij. Zo kan je nu ook een bloembollenpakket en bloesem-bessenhaag bestellen. Om nog meer te kunnen smullen uit eigen tuin zijn er nog altijd vijgen- en pruimenbomen in het aanbod. Niets beter dan lokaal fruit uit eigen tuin.”

Mechelaars kunnen bomen en hagen bestellen tot 15 oktober. De stad organiseert een afhaalmoment vrijdagnamiddag 1 december (14u-18u) en zaterdagvoormiddag 2 december (9u-12u) in het voormalige stadsmagazijn van Mechelen (Grote Nieuwedijkstraat 429), met de auto of de fiets.

Meer info en bestellen via www.mechelen.be/boomzoektgrond.