Succesvolle tweede editie van Boom zoekt grond

02 November 2020

Succesvolle tweede editie van Boom zoekt grond

Bijna 300 Mechelaars schreven zich dit jaar in voor de actie Boom zoekt grond. Dat zijn er 100 meer dan vorig jaar. Samen kochten ze 480 bomen, 61 mini-bosjes, 254 haagpakketten en 39 regentonnen via de samenaankoop georganiseerd door de stad. Met de actie wil het stadsbestuur de Mechelaars betrekken en ondersteunen bij het vergroenen van de stad. Over de twee edities worden zo ruim 1000 extra bomen in Mechelse tuinen geplant.

“Na het succes van vorig jaar hadden we de samenaankoop dit jaar wat uitgebreid. Met de hulp van Natuurpunt en Klimaan konden we ook haagpakketten en regentonnen aanbieden. 297 Mechelaars met een stukje tuin of terras zijn op het aanbod ingegaan en maken zo hun tuin wat biodiverser. Samen goed voor weer bijna 500 extra bomen", aldus Patrick Princen, schepen van natuur- en groenontwikkeling.

"Dit heeft bovendien ook een groter belang: alle tuinen samen vormen een belangrijk deel van de open ruimte in de wijken, door je tuin te vergroenen werk je mee aan het creëren van het groenblauwe netwerk dat de flora en fauna van de natuurgebieden met elkaar verbindt en tot in het hartje van de stad brengt”, besluit gemeenteraadslid Tine Van den Brande.

Meer info: www.mechelen.be/boomzoektgrond