stadslijst wil een inclusieve speeltuin in Mechelen

09 Oktober 2018

stadslijst wil een inclusieve speeltuin in Mechelen

Fabienne Blavier, Jan Simons en Rina Rabau (kandidaten stadslijst VLD-Groen- M+) vinden het belangrijk dat alle kinderen samen kunnen buitenspelen. Zowel kinderen met als zonder beperking moeten de mogelijkheid hebben om samen op een veilige en avontuurlijke manier te ontdekken en zich te ontwikkelen.  

“Mechelen heeft veel speelpleinen. In elke wijk zijn er speelplekjes te vinden. De voorbije jaren hebben we met de uitvoering van het parkenplan een aantal speelplekjes bij gecreëerd, maar er ontbreekt nog een spelprikkel voor kinderen met een beperking”, aldus Fabienne Blavier.

 

“Spelen is belangrijk voor alle kinderen. Bij renovatie van een speeltuin of opening van een stadsparkje moet er ook aandacht zijn voor kinderen met een beperking. Ideaal worden er speelplekken voorzien waar kinderen met beperking samen kunnen spelen met anderen kinderen en zich samen kunnen ontwikkelen”, volgens Jan Simons.

 

“Ook in de provinciale domeinen zoals De Nekker en het Vrijbroekpark zouden we inclusieve spelprikkels en toegankelijke paden moeten voorzien zodat alle kinderen mét of zonder fysieke beperking kunnen samen spelen”, besluit Rina Rabau (lijsttrekker Groen provincieraad).