Stad promoot aanbod van elektrische rolstoeldeelfiets

29 Maart 2023

Stad promoot aanbod van elektrische rolstoeldeelfiets

“Als fietsstad hebben we ook aandacht voor mensen op leeftijd of met een functiebeperking. Dankzij de elektrische rolstoelfiets kunnen ook ouderen of mensen in een rolstoel van een aangename fietstocht genieten. Het is een gezonde en sociale manier om onze stad en de mooie natuur rond Mechelen te ontdekken”, vertelt schepen van senioren en toegankelijkheid Rina Rabau Nkandu.

In het Huis van de Mechelaar maken bezoekers deze maand kennis met de rolstoldeelfiets door middel van een groot fotopaneel en flyers. Mechelaars met een functiebeperking ontlenen deze elektrische rolstoelfiets gratis bij het Fietsatelier en ook organisaties kunnen de fiets gratis gebruiken voor een bezoeker of een bewoner.

“Als fietsstad hebben we ook aandacht voor mensen op leeftijd of met een functiebeperking. Dankzij de elektrische rolstoelfiets kunnen ook ouderen of mensen in een rolstoel van een aangename fietstocht genieten. Het is een gezonde en sociale manier om onze stad en de mooie natuur rond Mechelen te ontdekken”, vertelt schepen van senioren en toegankelijkheid Rina Rabau Nkandu. “Via de kantelbare oprijplaat kunnen rolstoelgebruikers op het fietsplateau rijden, zonder dat er veel tilwerk of krachtinspanning nodig is. Je leent de fiets gratis bij het Fietsatelier. Om dit initiatief meer bekendheid te geven, plaatsen we een maandlang een levensgrote kartonnen versie ervan in het Huis van de Mechelaar en later ook op andere locaties in de stad.”

“Heel wat Mechelaars passeren in ons Huis van De Mechelaar”, licht schepen van mobiliteit en dienstverlening Vicky Vanmarcke toe. “Met dit lifesize kartonnen bord willen we de aandacht trekken en de bekendheid van de rolstoelfiets en de uitleentandem een boost geven. Die bestaan al meer dan een jaar maar werden nog maar enkele keren uitgeleend bij het Fietsatelier. We zetten daarom een tandje bij en hopen dat heel wat fietsers, inclusief rolstoelfietsers, onze mooie fietsstad kunnen ontdekken.”  

Je vindt de rolstoelfiets in het Fietsatelier aan het Rode Kruisplein 14. Zij doen het onderhoud van de fiets. Je kan de fiets 24 uur uitlenen, een hele week of bijvoorbeeld enkel voor een weekend. Een weekend start op vrijdagnamiddag en eindigt op maandagochtend. Je mag de fiets altijd eerder terugbrengen, maar dat kan enkel tijdens de openingsuren van het Fietsatelier.

www.mechelen.be/rolstoelfiets