Stad en J@M vzw organiseren samen Talent krijgt zomerkans

22 Februari 2022

Stad en J@M vzw organiseren samen Talent krijgt zomerkans

"In J@M hebben we de ideale partner om niet alleen tijdens de zomermaanden, maar ook daarbuiten in te zetten op talentontdekking en talentversterking" - schepen Rina Rabau Nkandu

Stad Mechelen en de Mechelse kinder- en tienerwerking J@M vzw slaan de handen in elkaar voor de organisatie van Talent krijgt zomerkans. De gemeenteraad keurde de samenwerkingsovereenkomst gisterenavond goed. Het onderwijsproject Talent krijgt zomerkans vindt deze zomer voor de derde keer tien dagen lang plaats op verschillende niet-schoolse locaties in Mechelen en focust zoals steeds op talentversterking, brede ontwikkeling en goesting in leren. Er kunnen 280 leerlingen deelnemen.

Talent krijgt zomerkans vertrekt vanuit een bijzondere en duidelijke visie: enerzijds bouwt het project verder op de Vlaamse subsidieoproep zomerscholen en anderzijds kiest Stad Mechelen hiermee voor inzet op talent en talentcoaches. De deelnemers worden toegeleid via de Mechelse scholen. Het gaat dus om een ruimere doelgroep dan de kinderen en jongeren van J@M.

Schepen van Onderwijs Rina Rabau: “Talent krijgt zomerkans werd twee jaar geleden succesvol opgestart met Vlaamse subsidies. Vooral door de focus op talenten, zelfvertrouwen en goesting, bleek de Mechelse versie van de Zomerschool een echt succes. We willen dit dan ook graag verder zetten. In J@M hebben we de ideale partner om niet alleen tijdens de zomermaanden, maar ook daarbuiten in te zetten op talentontdekking en talentversterking.”

J@M organiseert activiteiten in de vrije tijd van kinderen en tieners die maatschappelijk minder kansen krijgen om zich te ontplooien. Bovenop het bestaande aanbod, komt daar deze zomer dus ook de organisatie en coördinatie van de Mechelse zomerschool bij. J@M programmeert, stuurt en faciliteert medewerkers, staat in voor de ontvangst van kinderen en ouders en zorgt voor de monitoring van het project tijdens en na de uitvoering van het project.

“J@M is heel sterk in het praktisch organiseren van tal van activiteiten op maat van kinderen en jongeren. Tegelijk doen we dit telkens vanuit een duidelijke visie op talentgericht werken. Dat is voor J@M een belangrijk en krachtig instrument”, zegt voorzitter van J@M vzw Dirk Letens. “We kijken er dan ook hard naar uit om samen met de stad aan de slag te gaan en van Talent krijgt zomerkans opnieuw een succes te maken.”

J@M vzw krijgt voor de organisatie en coördinatie van de zomerschool een budget van 115.000 euro van de stad. Stad Mechelen wil met deze samenwerking – net als J@M vzw - het talentgericht werken extra aanmoedigen en versterken, in eerste instantie in functie van de organisatie van de zomerschool, maar ook binnen de dagdagelijkse werking. De overeenkomst loopt tien maanden en wordt nadien geëvalueerd.