Kom op 30/08 naar spelletjesnamiddag voor oud en jong

23 Augustus 2022

Kom op 30/08 naar spelletjesnamiddag voor oud en jong

“Met deze activiteit zetten we in op ontmoeting door spel en ontspanning, waarbij verschillende generaties elkaar kunnen helpen en van elkaar leren."

Onder de noemer ‘Spel zonder (leeftijds)grenzen’ organiseert Stad Mechelen op dinsdag 30 augustus voor het eerst een spelletjesnamiddag voor oud en jong. Die zal plaatsvinden in zomerbar Gazon Gaston op de Hendrik Speecqvest. Voor de gezelschapsspelen werkt het team leeftijdsvriendelijke stad samen met de jeugddienst en met het wzc Hof van Egmont van Zorgbedrijf Rivierenland. Radio Opsinjoor zorgt voor de muziek.

Het initiatief kwam er op vraag van schepen van ontmoeting Rina Rabau Nkandu. Voor haar is vooral het intergenerationele aspect belangrijk: “Dit wil zeggen dat we niet enkel mikken op de Mechelaar op leeftijd, maar we net zoveel mogelijk een mix willen hebben van jong en oud”, legt ze uit. “Met deze activiteit zetten we in op ontmoeting door spel en ontspanning, waarbij verschillende generaties elkaar kunnen helpen en van elkaar leren. Misschien kunnen de grootouders bij het steltenlopen wel wat ondersteuning van hun kinderen of kleinkinderen gebruiken, die op hun beurt de jongeren de kneepjes van het vak voor de sjoelbak of petanque kunnen laten zien.” 

Schepen van jeugd Abdrahman Labsir staat haar daarin bij: “Vaak komen jong en oud, buiten de familiale context, te weinig in aanraking met elkaar. Maar laat hen samenwerken en je krijgt fantastische taferelen te zien. Ze gaan elkaar respecteren, begrijpen en inspireren. En dat allemaal met de nodige humor. We zijn dan ook zeer enthousiast dat we hier samen met de jeugddienst onze schouders kunnen onder zetten.” 

Woonzorgcentrum Hof van Egmont van Zorgbedrijf Rivierenland voorziet eendjes vissen, ringen werpen, sjoelbak, 4 op een rij en petanque. De jeugddienst zorgt daarnaast nog voor een combinatie van zeven volkssporten: Board Quioits, Daddlum Table, gaaibolbaan, mannetjesspel, rekker trekker, tonspel en stelten. Radio Opsinjoor, die samen met Stad Mechelen ook al vele jaren Balcazar organiseert, een dansnamiddag voor senioren in het Cultuurcentrum, zorgt voor leuke plaatjes.  

Om er zeker een topnamiddag van te maken, roept schepen van ontmoeting Rina Rabau Nkandu Mechelaars van elke leeftijd op om samen te komen spelen: "Neem je kinderen, grootouders, buren mee!"

‘Spel zonder (leeftijds)grenzen’ vindt plaats op dinsdag 30 augustus van 14 tot 17 uur aan zomerbar Gazon Gaston op de Hendrik Speecqvest. Vooraf inschrijven hoeft niet, gewoon langskomen volstaat. De inkom bedraagt 2 euro per persoon, daarin zit koffie of frisdrank en een plakje cake inbegrepen.