Slotcampagne: Stem Groen in het stadhuis

11 Oktober 2012

Slotcampagne: Stem Groen in het stadhuis

Een grasgroene loper over de Grote Markt van Mechelen naar het stadhuis, dat beeld gebruiken de Mechelse groenen voor een slotcampagne op sociale media.  Met die campagne wil Groen, dat deel uitmaakt van de stadslijst vld-groen-m+ van burgemeester Bart Somers, de laatste twijfelaars over de streep trekken. "Verder vooruit met Mechelen. Stem Groen in het stadhuis", luidt het. "De kiesstrijd in onze stad is bijzonder spannend. Het lijkt een nek aan nek race te worden tussen de stadslijst en N-VA.Het is afwachten hoe de kiezer zondag de kaarten zal schudden. Maar één iets is zeker: een sterke stadslijst, een sterk Groen is de beste garantie voor de verdere vooruitgang, voor een groen beleid in onze stad", aldus Marina De Bie en Kristof Calvo.

Volgens de laatste peiling is een coalitie zonder de stadslijst mogelijk, een samenwerking van N-VA, sp.a en CD&V zoals de Vlaamse regering. De stadslijst vld-groen-m+ mikt daarom op een derde van de kiezers. "Je hebt een sterke ploeg nodig om Mechelen verder te vernieuwen. Om Mechelen nog beter maken, heb je een sterke locomotief nodig zoals Bart Somers. Voor een groen Mechelen heb je de groenen nodig op het stadhuis. Met Groen in de coalitie krijgt de Mechelaar groen en progressief in beleid", meent Calvo, Groen-parlementslid en lijstduwer van vld-groen-m+.

Ondertussen bestuurt Groen al 18 jaar mee de Dijlestad. Dat zouden de groenen dus graag blijven doen, samen met de collega's van Open Vld en M+. "Niet zomaar mee besturen natuurlijk, maar om ons programma te realiseren, om Mechelen nog groener en beter te maken", aldus De Bie, schepen en nummer 2 op de stadslijst vld-groen-m+.

Het stadslijstprogramma telt maar liefst 288 concrete voorstellen. De speerpunten van Groen en de stadslijst liggen al een tijdje vast. De Bie: "Een ambitieus plan voor kwaliteitsvol, betaalbaar wonen, veilige, leefbare buurten met nieuwe parken en tuinen, de weg inzetten naar een klimaatneutrale stad en verder timmeren aan een autoluwe, bereikbare stad."

Download het beeld hier en stel het in als cover op je Facebook profiel