Schattenjacht lokt deze zomer 800 kinderen naar Mechelse bibliotheek

31 Augustus 2023

Schattenjacht lokt deze zomer 800 kinderen naar Mechelse bibliotheek

“Onze jongste Mechelaars worden dankzij de Schatten van Vlieg spelenderwijs ondergedompeld in cultuur. Tijdens spannende zoektochten verkennen speurneuzen interessante locaties in onze stad, zoals de Sint-Romboutstoren, Kazerne Dossin, het Speelgoedmuseum of onze prachtige bibliotheek Het Predikheren."

In Mechelen namen afgelopen zomervakantie maar liefst 800 jonge schattenjagers deel aan de zoektocht ‘Schatten van Vlieg’. Dat is een absoluut record. De jaarlijkse schattenjacht was dit jaar aan de zeventiende editie toe. Meer dan 350 locaties verspreid over Vlaanderen en Brussel openden hun deuren voor kinderen op zoek naar schatten. Dit jaar was het thema ‘Voel jij wat ik voel?’.

“Onze jongste Mechelaars worden dankzij de Schatten van Vlieg spelenderwijs ondergedompeld in cultuur. Tijdens spannende zoektochten verkennen speurneuzen interessante locaties in onze stad, zoals de Sint-Romboutstoren, Kazerne Dossin, het Speelgoedmuseum of onze prachtige bibliotheek Het Predikheren. Ze maken er kennis met de grote boekencollectie, de inspirerende kinderafdeling en de prachtige architectuur van het gebouw. De zoektochten in Het Predikheren doen het elke zomer heel goed, maar dit jaar was het een verpletterend succes. Vandaag rondden we de kaap van 800 deelnemers, wat boven alle verwachtingen is. Vorig jaar waren het er 627 en dat was toen ook een record. Vermoedelijk zorgden de weergoden dit jaar voor extra veel speurneuzen”, aldus schepen van cultuur Björn Siffer.

In Het Predikheren gingen de speurneuzen de uitdaging aan in twee verschillende zoektochten: een zoektocht voor kinderen vanaf 3 jaar oud (360 deelnemers) en eentje voor kinderen ouder dan 7 jaar (440 deelnemers). Daarnaast verstopten Rommy en Vlieg ook schatkisten in het Vrijbroekpark, Kazerne Dossin, het Speelgoedmuseum, bij UiT in Mechelen en in het Tivolipark. Kinderen die drie van de zes schatten vonden, mochten gratis de Sint-Romboutstoren beklimmen. Maar liefst 87 speurneuzen zijn dan ook de toren opgegaan samen met een volwassene aan actietarief.

Vlieg is het familielabel van UiTinVlaanderen en zorgt ervoor dat meer mensen vrije tijd en cultuur buitenshuis beleven. Vlieg werd ontwikkeld door Publiq vzw met ondersteuning van de Vlaamse overheid.

www.mechelenkinderstad.be/schatten-van-vlieg