Samenwerkingsverband ‘gratis psycholoog op school’ wint De Warmste Pluim

05 December 2022

Samenwerkingsverband ‘gratis psycholoog op school’ wint De Warmste Pluim

Tijdens Warm op Zondag, een brunch ten voordele van De Warmste Week, reikte Groen Mechelen ook de Warmste Pluim uit. De pluim is een bekroning voor het engagement van een sociale organisatie. Winnaar is het samenwerkingsverband ‘gratis psycholoog op school’.

Vijf Mechelse initiatieven en organisaties waren vooraf genomineerd: De Keeting, Wel & Wee, Ligo regio Mechelen, Eyes for the World en het samenwerkingsverband rond een gratis psycholoog op school.

Ter plekke werd het samenwerkingsverband rond gratis psychologische hulp voor kinderen en jongeren, een samenwerking tussen CLB, zelfstandige psychologen en het Sociaal Huis door de aanwezigen gekozen tot winnaar. De pluim werd door Kamerlid Kristof Calvo en schepen Gabriella De Francesco uitgereikt aan Lies Decaluwé die vanuit het Sociaal Huis de samenwerking coördineert, in aanwezigheid van nationaal covoorzitter Jeremie Vaneeckhout. “Dit samenwerkingsverband is zeker een verdiende winnaar. Hun werk is belangrijk voor onze stad. Al zijn er eigenlijk alleen maar winnaars”, aldus Kristof Calvo, Kamerlid en gemeenteraadslid.

Volgens schepen Gabriella De Francesco is het engagement van de sociale organisaties cruciaal voor de strijd tegen armoede: “Door hun engagement en inzet hebben zij rechtstreeks impact. Zij zijn belangrijke partners voor de stad. Armoede bestrijden kunnen we alleen samen doen. We hebben elkaar nodig. Het samenwerkingsverband rond gratis psychologische hulp voor kinderen en jongeren is daar een perfect voorbeeld van. Door de handen in elkaar te slaan doen ze zeer betekenisvol werk rond mentaal welzijn bij kwetsbare kinderen en jongeren. Dankzij de vroege detectie van psychologische problemen wordt ook erger voorkomen. Jongeren zetten sneller de stap naar hulp”.

Warm op Zondag is een initiatief van Groen-Kamerlid Kristof Calvo. Na zijn thuisstad Mechelen komen nog Ravels (11 december) en Edegem (18 december) aan de beurt. De opbrengst van de drie zondagen gaat integraal naar De Warmste Week. Thema van de actie dit jaar is de strijd tegen kansarmoede.

v.l.n.r. Jeremie Vaneeckhout, Gabriella De Francesco, Lies Decaluwé, Kristof Calvo.