Samenwerking over (taal)grenzen heen: uitstap naar Namur.

04 Augustus 2009

Enkele maanden geleden startten Groen! Mechelen en Ecolo Namur een samenwerking. In april 2009 brachten enkele mandatarissen van onze Waalse vrienden een bezoek aan Mechelen. We praatten, discussieerden, verkenden Mechelen en maakten plannen voor de toekomst. Daguitstap naar Namur Een eerste concrete activiteit is een ledenuitstap naar Namur.Op

zaterdag 26 september zijn de Groen!-leden en aanverwanten uitgenodigd voor een daguitstap naar Namur.

Voor Groen! Mechelen is de jumelage met Namur en voor de hand liggendekeuze, er zijn immers veel gelijkenissen tussen de twee situaties.Ecolo zit in Namen eveneens in de meerderheid, Namur is een middelgrotestad met gelijkaardige problematieken en eigenschappen.

Op het programma staan:

- aankomst in Namur rond 14 u.

- Korte uitleg over de structuur en de functionering van Ecolo. Ecolo behaalde in Namur 19% van de stemmen en vaardigt daardoor 3 schepenen af.

- Rond 14.30 vertrek per bus, om de verschillende realisaties en projecten van de verschillende schepenen in de stad te bezichtigen.

- Aperitief en enkele korte toespraken.

- Een kleine maaltijd

Groen! Mechelen legt een bus in voor de reis van Mechelen naar Namen.

Een uitnodiging ontvangen jullie spoedig.

Praktisch

Vertrek: +/- 12 u. in Mechelen - parking perron M (douaneplein).

Deelnameprijs: 5 € per persoon, alles inbegrepen.

We voorzien géén middagmaal (wél een dessertje), avondeten wordt voor gezorgd.

Terugreis om 22 u. zodat we tegen 00 u. terug in Mechelen zijn.

Inschrijven noodzakelijk, en wel via ons mailadres: geef je naam en het aantal deelnemers door. Leden en naaste familieleden hebben voorrang. Voor vragen kan je ook op dat mailadres terecht.

In de pers