Samenwerking over (taal)grenzen heen.

09 Mei 2009

Op donderdag 16 april 2009 brengen enkele vertegenwoordigers van Ecolo-Namur een bezoek aan Mechelen. Dit voorbereidend bezoek kadert binnen een jumelage die de Groen!-Mechelen en Ecolo-Namur willen opzetten. Het leidt geen twijfel dat dit een interessant project zal worden. In tijden van communautair opbod en het steeds groter wordende onbegrip aan beide kanten van de taalgrens, vinden we het belangrijk elkaar beter te leren kennen. Als enige tweetalige parlementsfractie is Groen!-Ecolo de meest aangewezen politieke familie om dit soort samenwerkingen op te zetten. Voor Groen! Mechelen is de jumelage met Namur en voor de hand liggende keuze, er zijn immers veel gelijkenissen tussen de twee situaties. Ecolo zit in Namen eveneens in de meerderheid, Namur is een middelgrote stad met gelijkaardige problematieken en eigenschappen. We zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking op veel vlakken en verrijking zal zijn, maar ook dat onze Waalse vrienden ons heel wat nuttige informatie kunnen geven over hoe zij ginder met hun beleidsopdracht omgaan. Dankzij deze unieke samenwerking rekenen we erop dat we hier beiden sterker zullen uitkomen.

Op donderdag 16 april komen de lokale secretaris, de schepen, de
OCMW-voorzitter en een ander lid van het partijbestuur op bezoek in
Mechelen om het project voor te bereiden.
Schepen Marina De Bie en voorzitter Johan Muyldermans zullen hen, samen met enkele leden, alvast een warm onthaal bezorgen.

Graag nodigen wij u uit om samen met ons een aperitief te nemen zodat u nadien de nodige aandacht aan dit project kan besteden.
Wij verwachten u donderdag 16 april om 12.30 u. in de Ronda op de Vismarkt.

Tot dan

Johan Muyldermans, voorzitter
Groen!-Mechelen