Rik Wouters keert terug naar huis

11 Maart 2015

Rik Wouters keert terug naar huis

Mini-expo vanaf 14 februari in vhet Hof van Busleyden De succesvolle tentoonstelling "Rik Wouters: hoogtepunten" in het Schepenhuis sloot zijn deuren in december 2014. De stukken uit de Mechelse collectie zullen vanaf 14 februari tot en met 8 maart te zien in het Hof van Busleyden tijdens de expo "Rik Wouters: licht in brons en verf".Naar aanleiding van de 100ste verjaardag van zijn overlijden, plant de stad Mechelen, opnieuw in samenwerking met het KMSKA (Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen), een grote tentoonstelling in het najaar van 2016.

De werken uit de collectie van het KMSKA verhuisden nu alvast naar Nederland voor de tentoonstelling De kracht van kleur. Luminisme in Nederland en België 1880 ? 1915, die van 3 oktober 2015 tot en met 4 januari 2016 in het Gemeentemuseum Den Haag loopt. Deze samenwerking sluit mooi aan op het culturele feestjaar Vlaanderen-Nederland. In 2015 is het immers 200 jaar geleden dat Nederland en Vlaanderen een cultureel verdrag sloten. Binnen

In afwachting van de volgende grote Rik Wouters tentoonstelling in Mechelen, kan je alvast genieten van enkele kunstwerken uit de collectie van de Stedelijke Musea Mechelen in de trappenhal op de benedenverdieping in het Hof van Busleyden.

We vinden het belangrijk om Rik Wouters blijvend onder de aandacht te houden. Hij zit in het collectieve DNA van onze stad.