Ready for FACE OFF

14 September 2022

Ready for FACE OFF

Na een succesvolle ervaring met OUTSIDE IN Festival 22', zijn de maatschappelijk geëngageerde meisjes van FACE OFF klaar voor een groter publiek. Op 17 en 18 september wordt het podium van Theater De Maan veroverd door kwetsbare verhalen over belangrijke thema's.

“De jongedames van Face Off snijden actuele thema’s aan die op allerlei manieren over de tongen gaan en tonen daarin hun alerte geest. Onder de vleugels van J@m en met de ondersteuning van RADAR en De Maan vertalen ze hun visie in een sterke voorstelling. Als stad geven we jongeren graag kansen om actief bij te dragen tot debat en zo het maatschappelijk bewustzijn te voeden”, vertelt schepen voor cultuur, Björn Siffer.

Eerder dit jaar stonden de dames van Face Off nog op het OUTSIDE IN festival, nu strijkt het gezelschap neer in Theater De Maan. Tijdens de voorstelling van Face Off wordt de toeschouwer meegenomen in een reis rond de wereld. Gedurende deze reis komen verschillende maatschappelijke thema’s zoals racisme, discriminatie en jongerenwelzijn aan bod. Het zijn thema’s die de meisjes met hun opvoering meer bespreekbaar willen maken.

Dirk Letens, voorzitter van J@m: “RADAR en J@M vzw werken al een aantal jaren structureel samen rond talentontwikkeling met jongeren uit de wijken. We willen hen nog meer betrekken bij kunst en cultuur in de binnenstad. Uit deze fijne samenwerking groeide Face Off. Ze tonen wat in hun leefwereld speelt, waar ze over wakker liggen en over wat hun raakt.”

Het verhaal startte wanneer de consulente van RADAR een creatieve brainstorm gaf in de Magandhi wijk en in gesprek ging met de meisjes: “Stel je krijgt een podium, wat zou je graag willen vertellen aan de wereld?” Met deze vraag kwam het ene verhaal na het andere naar boven, dat uiteindelijk tot deze voorstelling leidde. De dames kozen zelf de thema’s, de regisseurs en maakte toneel van waargebeurde anekdotes uit hun leven.

Makers
Dina El Makchaoui, Zineb Al Yamni, Imane Bentla, Yasmina Bentla, Aicha Boureima, Amy Adriaansens, Assia Akean, Amal Ben Moussa, Hawa Boureima, Hayat Balah, Ines Yamn.

Dit project is mee mogelijk gemaakt door subsidies van Jint vzw Solidarity corps.
Met ondersteuning van RADAR, J@m vzw en DE MAAN.

Meer info: www.outsidein-podium.be/faceoff