RADAR Mechelen verbreedt werking met lidmaatschap en verhuur van ruimtes

20 December 2023

RADAR Mechelen verbreedt werking met  lidmaatschap en verhuur van ruimtes

“Voor kunstenaars die in een coachingtraject zitten bij RADAR verandert er niets, voor hun blijft het gratis. Voor de anderen komt er nu een mogelijkheid om aan te sluiten bij de community en via een jaarlijks lidmaatschap ruimtes te huren."

Vanaf februari 2024 zullen de ruimtes van RADAR occasioneel te huur zijn voor zowel personen als organisaties binnen de artistieke en culturele sector. Commerciële kunstorganisaties kunnen zo ook een ruimte huren. Als individueel persoon kan je wel een lidmaatschap aanschaffen om tegen een voordelige prijs de ruimtes te reserveren en mee te genieten van de community en het advies van RADAR Mechelen.

Zowel individuele kunstenaars als artistieke organisaties kunnen een lidmaatschap aanschaffen om tegen een voordelige prijs ruimtes te reserveren en mee te genieten van de community en het advies van RADAR Mechelen. Enige voorwaarde: de organisaties of personen moeten actief zijn in de artistiek-culturele sector (beeldende kunst, podiumkunst, muziek, mode, ontwerp, dans, audiovisueel, multidisciplinair, …). “Voor kunstenaars die in een coachingtraject zitten bij RADAR verandert er niets, voor hun blijft het gratis. Voor de anderen komt er nu een mogelijkheid om aan te sluiten bij de community en via een jaarlijks lidmaatschap ruimtes te huren. Zo kan RADAR nog verder versterken en verbreden”, vertelt schepen van Cultuur Björn Siffer.

Ruimtes

Personen en artistieke organisaties kunnen kiezen tussen verschillende ruimtes met elk hun eigen invulling. De beschikbare ruimtes zijn de bureauplekken, de Co.plek (gemeenschappelijke werk- en ontmoetingsplek), Studio 0 (voor dansers en performers), het Atelier (werkruimte voor experimenten in beeldende kunst), RAW (multifunctionele ruimte), de Zolder (maakruimte met technische mogelijkheden), Studio’s 1 en 2 (maakruimtes), de Koer (met legale graffitizone) en de Box (residentieruimte voor beeldende kunst) gelegen te Hanswijkstraat 30 in Mechelen. De occasionele verhuur van de ruimtes kan per 3 uur of voor een volledige dag, de bureauplekken kunnen alleen gehuurd worden per maand. Er zijn verschillende categorieën verhuurprijzen. Zo is er het verminderd tarief, het marktconform tarief en het commercieel tarief. Een ruimte huren kan vanaf 10 euro tot 150 euro, maar verschilt dus per individu, groep of organisatie. 

Elk lid en elke organisatie die een ruimte huurt, ontvangt een badge om de gereserveerde ruimtes te betreden. Het reserveren kan maximum 3 maanden op voorhand, zodat er flexibel kan worden omgesprongen met de bezetting ervan. De ruimtes zijn te gebruiken van maandag tot zondag, telkens van 9u tot 22u.

Lidmaatschap

Naast de verhuur van ruimtes, komt er ook een nieuw lidmaatschap voor individuele kunstenaars. Leden van RADAR kunnen naast gebruik van de ruimtes ook rekenen op de RADAR community. Ze worden uitgenodigd op interne samenkomstmomenten, op de soep en bij RADARfeest en krijgen tijdens evenementen een gratis drankje. Om lid te worden van RADAR betalen ze eenmalig een laagdrempelig bedrag - op basis van hun leeftijd - voor één kalenderjaar, dat loopt van januari tot december. Ben je tussen de 14 en 19, dan bedraagt het inschrijfgeld 10 euro. Per schijf van 10 jaar komt er dan 10 euro bij en dat stopt bij 50 euro.

 

Steunend lidmaatschap

Wie kunstenaars en andere creatievelingen een warm hart toedraagt, kan ook steunend lid worden. Als steunend lid word je ook uitgenodigd op interne communitymomenten, op de soep, op het Radarfeest en krijg je een gratis drankje tijdens evenementen.

Praktisch

Deze regeling start vanaf februari 2024. Alle info is dan te vinden op: https://www.radarmechelen.be/radar-geeft-ruimte