RADAR in een nieuw jasje

19 Augustus 2022

RADAR in een nieuw jasje

“RADAR vloeide voort uit H30 en de Talentenfabriek. Nu zetten we weer een volgende stap, die extra in de verf wordt gezet door de vernieuwde huisstijl.”

RADAR kleedt zich altijd uitgesproken, authentiek en met een eigen stijl. Met het nieuwe seizoen in aantocht is het tijd voor een nieuw jasje. De website en social media kregen een warme oranje gloed, en de werking krijgt een boost.

‘Geen paniek, het is maar chaos’. Zo spreekt de gevel in de Hanswijkstraat op nummer 30 je dagelijks toe. Stad Mechelen geeft er al sinds 2008 ruimte aan artistieke Mechelaars. Ze komen er zich artistiek ontplooien, vinden inspiratie bij elkaar en krijgen begeleiding bij het opstarten van hun eigen kunst- en cultuurprojecten. 

“Kunst- en cultuurgroei vraagt een gedegen kunst- cultuurontwikkeling die ruimte laat voor durf en experiment. Al jaren zetten we in op talentontwikkeling en maken we verbinding tussen ideeën, mensen en organisaties. Dat is de kracht achter ons Mechels verhaal, waarin RADAR een belangrijke spil vormt”, vertelt schepen voor Cultuur Björn Siffer. “RADAR vloeide voort uit H30 en de Talentenfabriek. Nu zetten we weer een volgende stap, die extra in de verf wordt gezet door de vernieuwde huisstijl.”

RADAR kiest voor kleur in de nieuwe huisstijl en dat gaat gepaard met een vernieuwde werking die op drie duidelijke sokkels stoelt: artistieke groei, ondersteuning en advies. Zo krijgen beloftevolle, artistieke talenten en unieke projectideeën de nodige investering, zodat ze de kracht en meerwaarde ervan kunnen uittesten en tonen in de stad.

RADARPUNT

Radarpunt is het aanspreekpunt voor alle artistieke vragen, ideeën en projecten. Zowel voor individuen, collectieven als organisaties. Radarpunt wil adviseren en inspireren. Dat kan via adviessessies waarop je kan inschrijven, maar nieuw in Radarpunt is nu ook de ‘koffieklets’. Kunstenaars kunnen dus gewoon even op bezoek komen om hun vragen aan een consulent van RADAR te stellen.

RADAR geeft een BOOST

Boost biedt een springplank voor kunstenaars om een projectidee te laten evolueren of een concept tot uitvoering te laten komen. Boost betekent ruimte om te groeien en ondersteuning op maat door begeleiding, netwerk, budget en toonkansen te creëren. Voor het seizoen 2022 – 2023 lanceert RADAR ook weer een ‘open call’, een wedstrijdformule waar artiesten hun projecten kunnen pitchen en het geselecteerde project tot realisatie kan gebracht worden.

https://www.radarmechelen.be/radar-geeft-een-boost

RADAR geeft RUIMTE

Fundamenteel in de werking van RADAR is dat er ruimte geboden wordt. Dat kan gaan over residentieplekken, repetitieruimte en individuele werkplekken. Maar er zal nu ook meer toonruimte bestaan, waar artiesten verbonden aan de werking kunnen exposeren.

“Onze stad bruist van creatieve jongeren, kunstenaars, geëngageerde Mechelaars, vernieuwende sociaal-culturele initiatieven en opkomende ondernemende creatievelingen. Met hun werking zet RADAR de pintjes op de ‘i’ om die dynamiek te omarmen en te stimuleren. RADAR betekende op deze manier al vaker het begin van een professioneel carrière voor artiesten uit onze stad.” Besluit de schepen.