Programma Groenkot - Stad 2040

18 Maart 2014

Programma Groenkot - Stad 2040

Sinds vrijdag 28/02 is het een feit: ons eigenste politiek pop-up café is operationeel! (en wel in de OLV-straat 48)'Groenkot'

Maar het houdt natuurlijk niet op bij een openingsfeest en aanwezigheid tot aan de verkiezingen: er worden uiteraard tal van activiteiten georganiseerd. Je kunt alle geplande activiteiten uiteraard nalezen op de affiche. Hieronder vind je alvast een overzicht van de eerstvolgende activiteiten met een link naar het facebookevement met alle info en kans om je 'in te schrijven'.

Nog 2 Stad 2040-avonden te gaan:

  • 28/03: Leven, werken en wonen in de stad

    De steden zijn de laatste jaren in opmars. Ook veel jonge gezinnen vinden hun weg naar de stad. Hoe zorgen we ervoor dat de stad ook in 2040 voor jong en oud the place to be blijft om kwaliteitsvol te leven, wonen en werken? Wat zijn de voordelen van leven in de stad, maar ook de uitdagingen?

     Wij praten erover met Eric Corijn (cultuurfilosoof, socioloog, professor sociale en culturele geografie en auteur van 'Kan de stad de wereld redden?') en Jan Jacobs (heeft als passie: alle mensen laten genieten van meer levenskwaliteit). Ook ondernemer en jonge papa Tonny van Bavel (Supergoods) komt over zijn ervaringen vertellen.

      

  • 4/04: De solidaire stad met Michel Bouwens, Jeroen Gillabel (beiden BBL), Halina Bletek (UNIZO) en Peter Jespers (De Lage Drempel)

 

Op 8/04 verwachten we ook nog Mieke Vogels, die haar boek 'De rekening van de verzuiling' komt voorstellen.

Verder programma volgt binnenkort!