Positief buurtengagement op Nekkerspoel

17 Juni 2011

De wijkraad Nekkerspoel pakt uit met een aantal positieve initiatieven die het imago van de wijk moeten verbeteren. Groen!-schepen Marina De Bie, bevoegd voor wijken en dorpen, reageert tevreden. Om het negatieve beeld rond de wijk te doorbreken en de sociale samenhang te bevorderen, staan er vanaf eind juni enkele opmerkelijke acties op het programma. Schepen van wijk-en dorpszaken Marina De Bie looft de creativiteit en het positivisme van de wijkraad, de werkgroep Nekkerspoelstraat en alle betrokkenen."

 

 

Positivisme is een sterk bindmiddel", aldus De Bie.

Schepen De Bie:"De werkgroep Nekkerspoelstraat wil met de wijkraad de bewoners uit de wijk rond de straat samenbrengen. Rond een aantal concrete en positieve acties. Ze slaan twee vliegen in één klap: ze stimuleren het buurtleven én ze zetten samen met Stad Mechelen druk op het Vlaamse Gewest om de straat om te vormen tot een woonstraat. Dit is het soort engagement waar ik als betrokken schepen echt hoopvol van wordt. Nekkerspoel is geen evidente woonbuurt, maar dit soort acties maken toch het verschil. Het nieuwe logo dat ze lanceren zegt trouwens genoeg: "Cool, ik woon op Nekkerspoel". Positivisme is altijd een sterker bindmiddel dan zure frustratie." Dit zijn de initiatieven die de komende maanden zichtbaar worden op Nekkerspoel.

  1. Eind juni worden ballonnen met het nieuwe wijklogo (een duiveltje) met bijhorende slogan "Cool, ik woon op Nekkerspoel" huis aan huis verdeeld. Bedoeling is dat bewoners de ballonnen uithangen en zo zichtbaarheid geven aan het initiatief.
  2. Na de zomer zal op een straatdrink de buurt aangemoedigd worden om een dynamisch buurtfeest te organiseren. Bedoeling is om op dat buurtfeest de multi-culturaliteit van de buurt in de verf te zetten.
  3. In de winter krijgen bewoners ijskrabbers met het nieuwe wijklogo.
  4. In 2012 voorziet de wijkraad een vrij podium op één van de pleinen in de wijk.

Schepen De Bie:"Al deze initiatieven zijn kleinschalig van opzet, maar hebben toch een grote impact op het wijkleven in Nekkerspoel. Andere open initiatieven kunnen trouwens aansluiten bij de campagne. De wijkraad wil zoveel mogelijk mensen uit de buurt engageren."

Wijkmanager Belinda Brams looft de volgehouden dynamiek van de wijkraad en de werkgroep. Belinda Brams:"De wil om van Nekkerspoel een 'coole' wijk te maken is groot. Een pluim voor de wijkraad die elke keer opnieuw verrast met zijn ideeën en acties. De wijkraad gebruikt daarvoor de middelen die ze krijgt van de stad, maar gaat ook op zoek naar sponsoring en subsidies voor deze creatieve acties. Met veel goeie wil en inzet is er tegenwoordig veel mogelijk."