Plan autoluwe binnenstad op YouTube

01 Maart 2011

Het Mechelse College, waar Groen! deel vanuit maakt, stelde begin maart haar plannen voor om met minder doorgaand autoverkeer de leefbaarheid van het centrum nog te verbeteren. Om de Mechelaars verder te informeren kiest Groen! Mechelen niet voor de traditionele folder, maar voor een ludiek filmpje op het internet. OPGELET ! Ondertussen is het (zie artikel hieronder)

autoluwe plan aangepast

Groen!-gemeenteraadslid Frie Niesten legt uit waarom een filmpje: "Groen! Mechelen ijvert al meer dan twintig jaar voor een autoluw stadscentrum. Nu de plannen voor de eerste fase op tafel liggen, willen we iedereen goed informeren op een leuke manier. We zijn erg tevreden dat we samen met de andere partijen in het College dit voorstel hebben kunnen uitwerken. Het is onze overtuiging dat Mechelen er alleen maar aantrekkelijker op zal worden."

Volgens lokaal Groen!-voorzitter en Kamerlid Kristof Calvo is het een hedendaagse manier om het project te promoten. "Zo hopen we bijvoorbeeld ook wat jongeren te bereiken. Het meer autoluw maken van de stad is immers een belangrijke beslissing voor het Mechelen van de toekomst. Mechelen is op vele vlakken vooruit gegaan de voorbije jaren. Nu moeten we een belangrijke stap zetten qua mobiliteit", aldus Calvo.

Het filmpje zal te bekijken zijn via www.groen-mechelen.be en www.marinadebie.be. Muzikant Tom Kestens en Groen!-lid Phillippe Bossin maakten het filmpje met meer uitleg over de plannen en waarom de autoluwe stad zo belangrijk is. Jonge Mechelaar Pjotr Kestens, zoon van en jeugdspeler van KV Mechelen, neemt een bijrol voor zijn rekening.

!!! Het filmpje kan u nu al bekijken via http://www.youtube.com/watch?v=PRxv_6WpKmw !!!