Pianomarathon in Conservatorium voor nieuwe vleugelpiano

15 November 2022

Pianomarathon in Conservatorium voor nieuwe vleugelpiano

“De inzet is dan ook groot, een nieuwe vleugelpiano kost al gauw 45.000 euro. Ze zal dienstdoen voor bijna de voltallige schoolbevolking, aangezien ze in het auditorium geplaatst wordt waar alle openbare toonmomenten van het Conservatorium plaatsvinden" - schepen Björn Siffer

Op 18 en 19 november zetten de pianoleerlingen van het Conservatorium in Mechelen hun beste toonladdertje voor. 440 leerlingen laten ononderbroken pianomuziek door de gangen weerklinken van 17 uur op vrijdagavond tot 17 uur zaterdagavond: 24 uur lang! Elke leerling laat zich hiervoor sponsoren, waardoor het nodige budget voor een nieuwe vleugelpiano wordt verzameld.

De voorbije jaren vernieuwde Stad Mechelen een deel van het piano-‘wagenpark’ van het stedelijk Conservatorium, met steun van de vzw Instrumentenfonds en De Vrienden van het Conservatorium. Verschillende vleugelpiano’s leverden jarenlang trouwe dienst maar raakten stilaan opgespeeld en waren toe aan vervanging. Ook de grand-cru onder haar piano’s is toe aan vervanging, de concertpiano in het auditorium (de concertzaal) van de school. Daarom gaan leerlingen de dappere uitdaging aan om 24 uur lang pianomuziek te laten weerklinken in het Conservatorium.

“De leerlingen brengen een mooi overzicht van het pianorepertoire dat ze in hun lessen zien, gaande van solostukken tot werken voor wel zestien handen of acht pianisten tegelijk”, zegt schepen voor cultuur Björn Siffer. “De inzet is dan ook groot, een nieuwe vleugelpiano kost al gauw 45.000 euro. Ze zal dienstdoen voor bijna de voltallige schoolbevolking, aangezien ze in het auditorium geplaatst wordt waar alle openbare toonmomenten van het Conservatorium plaatsvinden. De pianomarathon is een heel leuk initiatief, niet alleen het om geld in te zamelen voor de aankoop, maar ook om leerlingen en ouders samen te brengen en te betrekken bij het schoolgebeuren.”

Een bijdrage storten kan op BE69 0017 1484 1778 of kom langs op vrijdag 18 of zaterdag 19 november tussen 17 en 17 uur voor een hapje of een drankje. Schepen van cultuur Björn Siffer trapt de pianomarathon vrijdag om 17 uur op gang met een welkomstwoord in het auditorium.

Met de medewerking van Quatre Mains Piano's Mechelen.