persbericht: Groen! voert actie voor energiezuinige overheidsgebouwen

31 Mei 2009

De onderstaande actie vindt niet in Mechelen plaats maar in Zelzate. Je moet je dus niet naar het gerechtsgebouw begeven.  Groen! heeft de 10 federale overheidsgebouwen in Vlaanderen, die het slechtste scoren op vlak van energieprestatie, in kaart gebracht. Het gerechtsgebouw in Mechelen heeft de twijfelachtige eer hoog op deze lijst te staan.

Groen! voert rond dit thema actie op woensdag 3 juni om 11U. aan het gerechtsgebouw in Mechelen.

Federaal kamerlid Tinne Van der Straeten en lijsttrekker Vlaams-Brabant Hermes Sanctorum zullen rollen isolatiemateriaal overhandigen aan de beheerder van het gebouw om te benadrukken dat alle overheidsgebouwen energiezuinig maken, belastingsgeld bespaart, lokale jobs creëert in de bouwsector en dan ook nog eens beter is voor het leefmilieu en een daling van de CO2.

Groen! pleit ervoor dat zowel de federale als de Vlaamse overheidsgebouwen vanaf 2025 in hun geheel CO2-neutraal zijn. Dat wil zeggen dat het fossiel energiegebruik nul is. Er wordt dus niet meer energie gebruikt dan er vanuit duurzame hernieuwbare energiebronnen wordt geleverd aan de overheidsgebouwen.

De plaatselijke Mechelse kandidaten zullen deze avond tevens aanwezig zijn.

Wij nodigen u alvast uit voor een bezoek aan onze actie.

Afspraak:Woensdag 3 juni, 11 uurGerechtshof MechelenKeizersstraat 20