Persbericht: Eurovisie: een festival met Bart Staes

31 Mei 2009

Woensdag 3 juni belooft een hoogtepunt te worden voor de Mechelse verkiezingscampagne. organiseert ': een festival met Bart Staes'.

Groen! MechelenEUROVISIE

Europees lijsttrekker Bart Staes, door vele media terecht bestempeld als de beste Belgische Europarlementariër, is de centrale gast in een avond vol informatie, debat en muziek. Moderator Trees Verleyen ontvangt interessante gasten die Bart Staes het vuur aan de schenen zullen leggen over 4 Europese thema's: Tine Danckaers, Carl Van Dyck, Ronnie Belmans, Erik Mijten. Het debat wordt afgewisseld met muziek van Neeka, Kowzi, Jim Cole, Tom Kestens (Lalalover) en Yevgueni. Het volledige programma leest u hieronder.

Eurovisie vindt plaats in het auditorium van het cultuurcentrum Mechelen, woensdag 3 juni 2009, om 20 u. De toegang is gratis.

U bent van harte uitgenodigd op dit evenement, indien u ons uw komst bevestigt, reserveren wij met plezier een plaats voor u.

 

Volledige programma

Tine Danckaers werkt voor MO* Magazine Haar specialisatiegebieden zijn het Midden-Oosten (Israël / Palestijnse Gebieden; Turkije; Maghreb), integratie en diversiteit, ontwikkelingsngo's, bewust consumeren. Tine zal het met Bart hebben over de eventuele toetreding van Turkije tot Europa.

Carl Van Dyck is voorzitter van het VKW, Antwerpen-Mechelen Zijn stokpaardjes zijn maatschappelijk verantwoord ondernemen, diversiteit, stimuleren van ondernemerschap bij jongeren en een betere wisselwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. Carl wil van Bart weten wat Europa in de toekomst zal doen voor ondernemers.

Ronnie Belmans is hoogleraar Elektrotechniek aan de KUL. Hij publiceerde onlangs nog "Towards an international tradable green certificate system-The challenging example of Belgium." Ronnie discussieert met Bart over Europees energiebeleid.

Erik Mijten werkt als dierenarts op de studiedienst van de Boerenbond. Hij ijverde mee voor de Europese financiering van de nationale vaccinatieprogramma's tegen de dierenziekte blauwtong. Eric is benieuwd naar Barts visie inzake landbouw- en voedselbeleid in Europa.

De artiesten die van deze avond een onvergetelijke avond zullen maken zijn allen frontzangers van hun eigen band. Neeka is de straffe madam van dienst. Kowzi (van radio1-single UGLY HEAD) is een nieuwe parel aan het Belgische muziekfirmament. Jim Cole en Tom Kestens (Lalalover) zullen de soul uit hun lijf zingen. En Yevgueni hoeft geen introductie. Onlangs nog op Nekka-nacht, straks bij ons op het podium van het Auditorium, CC Mechelen.