Opstart renovatie Predikherenklooster en bouw bib.

14 Augustus 2015

Opstart renovatie Predikherenklooster en bouw bib.

Wanneer een bibliotheek 150 jaar viert, mag men al eens vooruitblikken op de toekomst.  De Mechelse bibliotheek zal in 2018 verhuizen naar het 17e eeuwse Predikherenklooster. Een historisch pand dat al 4 decennia staat te verkommeren. Oorspronkelijk was de restauratie opgedeeld in vier fases. De werkzaamheden aan het dak en het buitenschrijnwerk en de gevelrestauratie voegt de stad nu samen in één fase. Die moet starten in augustus-september 2015.

Met deze vroegtijdige opstart moet het mogelijk zijn om binnen drie jaar - 2018 - de bibliotheek te openen.

De nieuwe bibliotheek wordt, naast het Kinderkunstencentrum en het Stadsmuseum Hof van Busleyden, één van de drie grote werven van cultuurschepen Björn Siffer.

Het wordt een belevenisbibliotheek waar je, naast het ontlenen van boeken en audiovisuele bronnen, in de eerste plaats 'op verhaal kan komen'.

Het voormalige klooster zal verworden tot een literair wellnesscentrum, waar de Mechelaar zich kan onderdompelen in een verkwikkend literair bad, zich kan inspireren door lezingen, waar mensen hun eerste stappen kunnen zetten in een lireraire ontdekkingsreis.