Onthaaste picknick in groene long van Mechelen

26 Mei 2009

Groen! Mechelen hield op zaterdag 23 mei een onthaaste picknick in de Mechelse kruidtuin. In de drukke campagnetijden in aanloop naar de Vlaamse verkiezingen, wilden de Mechelse groen!en aandacht besteden aan ontspanning en genieten. "We verzamelen hier vandaag met een 30-tal leden voor een gezellige picknick in de Mechelse kruidtuin", aldus voozitter Johan Muyldermans. "Op deze manier hebben we aandacht voor de kwaliteit van ons leven, iets waarvoor Groen! op nationaal niveau veel aandacht heeft. Voor ons is dit in deze soms stresserende campagnetijden een welgekomen rustpunt. Zo laden we ons op en kunnen we er weer even tegenaan. Straks op de braderij is het al ineens terug campagne voeren."De actievoerders hadden sport- en spelmateriaal meegebracht, zodat er naast gepicknickt ook gesport werd (voetbal, frisbee, badminton). Voor een muzikale noot zorgden de twee Groene BV's:

Tom Kestens van Lalalover en Klaas Delrue van Yevgueni brachten elk hun ode aan Groen!.

"De keuze voor de kruidtuin is ook een symbolische keuze", vervolgt Muyldermans. "Groen! pleit op Vlaams niveau voor behoud van natuurgebied en groene ruimte. Als lid van de meerderheid in Mechelen is dat ook een strijdpunt waarop we onze stempel drukken. De aankoop en overdracht van het fort van Walem, de keuze om Tivoli zelf te beheren en hiervoor een beheersplan op te stellen, en de positieve stappen die er al gezet zijn naar het park waar we nu zijn, bewijzen de invloed van Groen!."

De Mechelaars kregen de steun van de vrienden van Groen! Bonheiden, alsook van Kristof Calvo en Jeroen van Laere. Die twee laatsten voerden van vrijdag tot zondag 72 uren campagne, de picknick in Mechelen was voor hen een welgekomen rustpunt.

De crew van RTV kwam onze ludieke actie filmen, wat een mooi filmpje opleverde in het campagnenieuws 'de keuze' de dag nadien.