Ondersteboven van Mechelen: zomercampagne van start om verblijfstoerisme te promoten

03 Juli 2023

Ondersteboven van Mechelen: zomercampagne van start om verblijfstoerisme te promoten

Van cultuurhistorische bezienswaardigheden, horeca en shoppen tot sportieve activiteiten in de natuur. De Dijlestad heeft heel wat te bieden!

Vandaag gaat de zomercampagne van Visit Mechelen van start. Die moet Mechelen nog meer op de kaart zetten als topbestemming voor een meerdaagse citytrip, zowel in België als voor onze buren in Frankrijk en Nederland. De campagne heeft als thema ‘Ondersteboven van Mechelen’ en zal zichtbaar zijn op sociale media en in drukwerk.

Campagnebeeld © Visit Mechelen

Mechelen scoort hoog scoort bij dagjestoeristen, maar de Mechelse logies en andere toeristische partners hebben ook heel wat in petto voor een meerdaags verblijf. Van cultuurhistorische bezienswaardigheden, horeca en shoppen tot sportieve activiteiten in de natuur. De Dijlestad heeft heel wat te bieden.

“De campagne Mechelen Ondersteboven speelt er daarom in de eerste plaats op in om het verblijfstoerisme in juli en augustus bij de Mechelse hotels, B&B’s en vakantiewoningen nog meer top-of-mind te maken bij toeristen uit binnen- en buitenland”, aldus schepen van cultuur en toerisme Björn Siffer. “Daarnaast focust de campagne op het brede aanbod aan activiteiten in Mechelen deze zomer voor gezinnen, sociale genieters en meerwaardezoekers, die allemaal voorgesteld worden in de nieuwe zomerbrochure van Visit Mechelen, die je online kan downloaden of kan ophalen bij Visit Mechelen in het Schepenhuis of bij de toeristische partners.”

‘Ondersteboven van Mechelen’ krijgt aandacht via sociale media, partnerships met pers en loopt doorheen de hele zomer in België en de aangrenzende regio’s in Nederland en Frankrijk. Het concept en planning kregen vorm in samenspraak met de Mechelse Hotel Associatie (MHA) en Kleinschalige Stedelijke Logies Vlaanderen (KSLV).

“Mechelen is niet zomaar een stad, het is een plek waar de geschiedenis tot leven komt in elke prachtig historisch gebouw dat je betreedt. De Sint-Romboutskathedraal is een adembenemende bezienswaardigheid die het indrukwekkende symbool vormt van onze historische stad. Een beklimming van de toren biedt niet alleen een panoramisch uitzicht over Mechelen, maar ook een onvergetelijke reis terug in de tijd”, vertelt Emilie De Preter namens de Mechelse Hotel Associatie. “Met veel enthousiasme staan we achter de zomercampagne ‘Ondersteboven van Mechelen’. We kijken ernaar uit om iedereen hartelijk te verwelkomen en elke bezoeker een unieke ervaring te bezorgen.”
 
“Vanuit KSLV Mechelen zijn we enorm verheugd met het programma van De zomer is van Mechelen. Het geeft onze leden, voornamelijk kleinschalige logies, de mogelijkheid om een mooi gevarieerd en breed programma aan te bieden aan hun gasten. Dit zorgt ervoor dat de stad nog aantrekkelijker wordt voor bezoekers en dat we ons echte DNA laten zien, nl. een bruisende autoluwe stad op mensenformaat waar het leuk vertoeven is en waar iedereen zijn gading vindt”, aldus Kurt Schelfhout van Kleinschalige Stedelijke Logies Vlaanderen. “Wat wil je nog meer als bezoeker en als gast van een kleinschalig logies in de zomermaanden? Een hartelijk welkom vanuit onze B&B’s en vakantiewoningen uiteraard… Wij kijken er alvast naar uit!"

www.visitmechelen.be/zomer