Nieuw dansaanbod voor de 60-plusser

29 September 2023

Nieuw dansaanbod voor de 60-plusser

"Er wordt heel graag gedanst in Mechelen. Dat zagen we onlangs tijdens het dansfestival Dansstorm en dat zien we ook op de maandelijkse Balcazars die plaatsvinden in het cultuurcentrum en waar altijd vele ouderen aanwezig zijn en een namiddag stevig dansen. Het is ook op die momenten dat de vragen steeds terugkwamen om een overzicht te krijgen over het dansaanbod. We zijn er dan ook mee aan de slag gegaan” - schepen van leeftijdsvriendelijke stad Rina Rabau Nkandu.

Waar en wanneer kan je als 60-plusser gaan dansen? Stad Mechelen bundelde een aanbod aan activiteiten uit Mechelen en omliggende buurgemeenten Sint-Katelijne-Waver, Nijlen en Lier in een gloednieuwe dansfolder. Naast de befaamde Balcazars kan je er ook tal van andere initiaties en leuke dansmomenten voor het najaar 2023 in terugvinden.


Iedereen kan dansen! Of je nu een  wervelende dancing queen of muurbloempje bent. Zo blijven je lichaam en geest in topvorm. Daarom moeten we op tijd en stond onze benen strekken en de armen eens goed uitzwaaien. Rust is goed, maar te veel rust roest, zoals het spreekwoord zegt.

"Er wordt heel graag gedanst in Mechelen. Dat zagen we onlangs tijdens het dansfestival dansstorm en dat zien we ook op de maandelijkse Balcazars die plaatsvinden in het cultuurcentrum en waar altijd vele ouderen aanwezig zijn en een namiddag stevig dansen. Het is ook op die momenten dat de vragen steeds terugkwamen om een overzicht te krijgen over het dansaanbod. We zijn er dan ook mee aan de slag gegaan”, vertelt schepen van leeftijdsvriendelijke stad Rina Rabau Nkandu. Dansen past ook volledig binnen ons ouderenbeleid, waarin we activiteiten organiseren die inzetten op gezond ouder worden en eenzaamheid tegengaan. Het is niet alleen goed voor de fysieke gezondheid, maar heeft ook een positieve impact op het sociale leven en het mentaal welbevinden. Door in goed gezelschap te genieten van beweging en goede muziek kunnen we even alle zorgen vergeten en onze batterijen weer opladen.” 

In de folder vind je een ruim aanbod aan activiteiten en dansmomenten terug in Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Nijlen en Lier. Dat gaat van dansnamiddagen met optredens, tot dansinitiaties en café dansants. De folder toont je waar, wanneer en om hoe laat je er terecht kan.

“Het is fijn dat we het aanbod over de gemeenten heen hebben kunnen bundelen. Op die manier vind je overal wel een activiteit in de buurt. In de folder geven we trouwens ook duidelijk aan welke locaties rolstoeltoegankelijk zijn. Zo kan iedereen zich goed op voorhand plannen”, besluit Rina Rabau Nknadu.


De folder vind je op: www.mechelen.be/stoelen-aan-de-kant_najaar-2023