Mechelse scholieren aan de slag voor het Zuiden

18 Oktober 2013

Mechelse scholieren aan de slag voor het Zuiden

Vandaag was het . Meer dan 12 000 Vlaamse en Brusselse jongeren tussen 15 en 19 jaar hebben de dag 'gespijbeld' om te gaan werken. Onder de actie staken ze de handen uit de mouwen in bedrijven, huishoudens en organisaties. Het loon dat ze ermee verdienen staan ze af aan leeftijdsgenoten in het Zuiden. Dit jaar steunt Zuiddag

ZuiddagWork for Changejonge koffieboeren uit Peru.

De stad Mechelen neemt sinds 4 jaar deel aan deze solidariteitsactie. Vandaag kregen 10 leerlingen hier hun werkplek voor één dag. "Stad Mechelen blijft ook na 4 jaar een enthousiaste partner van de Zuiddag", zegt schepen van Internationale samenwerking Marina De Bie. "Het laat ons toe een waardevol project in het Zuiden te steunen, en tegelijk ook jonge mensen een waardevolle werkervaring te geven. Ook voor de jongeren zelf is die ervaring, gekoppeld aan het helpen van leeftijdsgenoten een win-winsituatie."

 Op facebook vindt u foto's van de leerlingen die vandaag de handen uit de mouwen staken op onze dienst Archeologie. De vier studenten kwamen van dichtbij in aanraking met het goede doel waarvoor ze zich inzetten: twee Peruviaanse koffieboeren, die tijdelijk in ons land zijn, kwamen een kijkje nemen. Met de hulp van een tolk wisselden de leeftijdsgenoten ervaringen uit. 

Ook op de stedelijke Bouwdienst, Jeugddienst, dienst Duurzame Ontwikkeling en Energie, de kinderboerderij van Tivoli, het OCMW en bij de brandweer kwamen enkele leerlingen vandaag meedraaien.