Mechelen ondertekent globaal klimaatmanifest

23 December 2020

Mechelen ondertekent globaal klimaatmanifest

Met de ondertekening van de Climate Manifesto stapt Stad Mechelen mee in het Climate Action Project, een wereldwijd partnerschap dat educatie rond klimaatverandering promoot. “Dit is geen symboliek, maar een formeel engagement dat aansluit bij ons ons lokaal klimaatplan en ons bovendien verbindt tot extra inspanningen”, zeggen burgemeester Alexander Vandersmissen en schepen Marina De Bie.

De stad geeft hiermee gevolg aan de oproep van het Mechelse Busleyden Atheneum - Campus Pitzemburg, lokaal ambassadeur van het globale Climate Action Project. “Zij hebben ons gevraagd om het project te steunen. We gaan hiermee twee belangrijke bijkomende engagementen aan: het vastleggen van deadlines inzake klimaatneutraliteit en het verankeren van klimaateducatie in de scholen in onze stad”, zegt schepen van klimaat en onderwijs Marina De Bie. "Daarmee zetten we een aantal verbintenissen op scherp die we al namen in het burgemeestersconvenant voor klimaat en energie."

“Overtuigd van het belang en de urgentie van lokale klimaatacties wil Mechelen internationaal het voortouw nemen in een ambitieus en dynamisch klimaatbeleid. Het ondertekenen van het manifest geeft internationaal zichtbaarheid aan het Mechels klimaatbeleid. Sinds wij dit jaar werden verkozen tot Europese Grean Leaf City, mag Mechelen zich een gidsstad noemen”, meent burgemeester Vandersmissen.

Meer info over het project: www.climate-action.info