Mechelen ondersteunt "Donderdag Veggiedag"

01 Oktober 2009

'Donderdag Veggiedag', op 1 oktober, is een initiatief dat consumenten oproept om minstens één keer per week geen vlees of vis te eten. Wat dan wel te eten? Meer groenten en fruit uiteraard. Daar zijn verschillende redenen voor. De eerste en belangrijkste: de vegetarische keuken is ontzettend lekker. Het aanbod is de laatste jaren zeer divers geworden. Koken met groenten kan echt aangename verrassingen opleveren.

Tweede niet onbelangrijke reden: de invloed van de vleesindustrie op de broeikasgasuitstoot is immens. Een wereldwijde vermindering van de vleesconsumptie is een essentieel onderdeel van de strijd tegen die uitstoot. "Als elke Vlaming gedurende één jaar meedoet aan 'Veggiedag', dan heeft dat dezelfde impact als 500.000 auto's één jaar van de baan halen! Vegetarisch eten is dus lekker én gezond én goed voor het milieu", meent schepen Marina De Bie.

De stad Mechelen steunt ten volle het initiatief van EVA vzw. De leden van het schepencollege engageren zich alvast ertoe donderdag 1 oktober enkel vegetarisch te eten. De stad zal binnenkort concrete initiatieven nemen om de Mechelaar aan te sporen vaker vegetarisch te eten.

 

Alle info over "Donderdag Veggiedag" is te vinden op www.donderdagveggiedag.be.