Mechelen grijpt nipt naast prijs beste digitale transformatieproject

26 Oktober 2023

"Jammer maar helaas, de structurele aanpak die we als stad hanteren om e-inclusie te bevorderen en de digitale werking van onze diensten te stroomlijnen grijpt nipt naast de hoofdprijs. We feliciteren de inzending van het departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media; de ontwikkeling van het UiTwisselingsplatform als kern ter bevordering van cultuurparticipatie is een project met een niet te onderschatten impact, en daarom een terechte winnaar. Maar we zijn zeker trots op de nominatie, het is een erkenning dat onze inspanningen om iedereen mee te krijgen op de digitale sneltrein haar vruchten afwerpt." - aldus schepen Rina Rabau Nkandu

De Vlaanderen Digitaal Awards heeft het digitale transformatieproject van de Stad Mechelen geen award toegekend. Het project ‘Doelgericht Digitaal Transformeren’ van Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media viel wel in de prijzen.

"Jammer maar helaas, de structurele aanpak die we als stad hanteren om e-inclusie te bevorderen en de digitale werking van onze diensten te stroomlijnen grijpt nipt naast de hoofdprijs. We feliciteren de inzending van het departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media; de ontwikkeling van het UiTwisselingsplatform als kern ter bevordering van cultuurparticipatie is een project met een niet te onderschatten impact, en daarom een terechte winnaar. Maar we zijn zeker trots op de nominatie, het is een erkenning dat onze inspanningen om iedereen mee te krijgen op de digitale sneltrein haar vruchten afwerpt. Een grote dank aan de uitvoerende diensten en personen die zich dagelijks inzetten voor de dataveiligheid, ICT-infrastructuur en e-inclusie van de Mechelaar.’, aldus schepen van ICT en slimme stad Rina Rabau Nkandu.

Vlaanderen Digitaal Awards

De Vlaanderen Digitaal Awards werden uitgereikt tijdens de nocturne trefdag Vlaanderen Digitaal. Uit de vele inzendingen waren er drie nominaties voor het Beste Digitale Transformatieproject, waaronder de ontwikkeling van een volwaardige afdeling van de Stad Mechelen om de digitale transitie te bestendigen en de uitdagingen van de digitalisering het hoofd te bieden. De winnaar werd het programma ‘Doelgericht Digitaal Transformeren’ van het departement ‘Cultuur, Jeugd, Sport en Media’. Deze ondersteunt de digitale transformatie van de cultuursector en bevordert cultuurparticipatie, het programma maakt de ontwikkeling van nieuwe toepassingen voor de cultuursector sneller en meer efficiënt. De derde nominatie was de ‘Digitale Methode’ van Wezooz NV, de combinatie van een klassiek schoolboek met digitale middelen voor flexibele, interactieve en gedifferentieerde leerervaringen.

Meer weten?

Neem dan een kijkje op: https://www.vlaanderen.be/trefdag-vlaanderen-digitaal/vlaanderen-digitaal-awards-2023