Mechelaar die dak isoleerde wint tot € 1000 investering terug

04 Juni 2014

Mechelaar die dak isoleerde wint tot € 1000 investering terug

Rita Gommers uit Mechelen isoleerde haar dak en krijgt tot € 1000 van die investering terugbetaald. Ze werd gisterenavond als winnares geloot tussen de 53 deelnemers van de wedstrijd die deel uitmaakte van de dakisolatiecampagne van Energiepunt Mechelen. Op het slotmoment werd meteen het startschot gegeven voor de nieuwe duurzaamheidscampagne, die Mechelaars bewust wil maken van het sluimerverbuik van elektr(on)ische apparaten. 'Isoleerdak

je & steek geld op zak', dat was de slogan van de campagne rond dakisolatie die liep van juni 2013 tot juni 2014. En dat is allesbehalve gelogen, want een goed geïsoleerd dak is een garantie voor een lagere energiefactuur. Dakisolatie is een must voor elke woning. Niet minder dan 30% van alle warmte gaat verloren via het dak. Het plaatsen van thermische isolatie is de belangrijkste ingreep om je woning energiezuiniger en comfortabeler te maken. En dat voel je, ook in je portemonnee. Met deze campagne wilden we alle Mechelaars aanmoedigen om werk te maken van een goede dakisolatie. De Vlaamse overheid wil bovendien dat tegen 2020 iedere woning van dakisolatie voorzien is. Daarom treedt vanaf 2015 een dakisolatienorm in werking. Zo zullen op termijn gebrekkig geïsoleerde woningen ongeschikt verklaard kunnen worden, vertelt schepen Marina De Bie, bevoegd voor Energie.

Eén Mechelaar kon gisteren meer geld op zak steken. Immers, wie zijn dak tussen 1 juni 2013 en 1 juni 2014 liet isoleren en zich hiervoor registreerde bij Energiepunt Mechelen, nam automatisch deel aan de wedstrijd waarbij je de reële kostprijs van je investering, met een maximum van € 1000, kon terugwinnen. Die Mechelaar is Rita Gommers. Op het slotmoment van de campagne gisterenavond werd zij geloot uit de 53 deelnemers.

 

Gisterenavond werd ook het startschot gegeven van de nieuwe duurzaamheidscampagne 'Samen aan, samen uit!', over het sluimerverbruik bij elektrische en elektronische toestellen. Wanneer we deze toestellen gebruiken, verbruiken we elektriciteit en dat kost geld. Dat weet iedereen. Maar sommige toestellen verbruiken ook energie wanneer je ze niet gebruikt: sluimerverbruik. Het wordt veroorzaakt door toestellen die in stand-by stand staan (i.p.v. volledig uitgeschakeld), of door opladers die in het stopcontact blijven steken, ? "Als je dit overbodig verbruik vermijdt, kan je tot 10% op je energieverbruik besparen. Dat betekent op jaarbasis tot wel € 100", aldus schepen De Bie.

 

Gratis stekkerdozen

Om de campagne kracht bij te zetten deelt Energiepunt Mechelen gratis stekkerdozen uit met aan/uit-schakelaar. "Deze kan je afhalen op een tiental locaties in Mechelen. Met een stekkerdoos kan je met één druk op de knop een of meerdere toestellen tegelijk uitschakelen. Met deze actie, gekoppeld aan een campagne, willen we de Mechelaar benadrukken dat sluimerverbruik slecht is voor je portemonnee, én voor het milieu." Een overzicht van de verdeelpunten vind je op www.mechelen.be/energiepunt.

 

Energiepunt Mechelen

Al wie hulp of advies kan gebruiken bij energiebesparende investeringen, kan daarvoor terecht bij Energiepunt Mechelen. Je kan er tevens goedkope (2% JKP) en zelfs renteloze groene leningen voor energiebesparende maatregelen bekomen. Opgelet: geld lenen kost ook geld. 

 

T 015 29 78 92 | E [email protected] | W www.mechelen.be/energiepunt