Frans kwaliteitsblad Le Monde prijst trip naar Mechelen aan

01 Februari 2022

Frans kwaliteitsblad Le Monde prijst trip naar Mechelen aan

Le Monde, met zijn 2,44 miljoen lezers één van de belangrijkste dagbladen in Frankrijk, schoof recent Mechelen naar voren als één van de 20 bestemmingen in Frankrijk en Europa om te ontdekken in 2022. Mechelen krijgt daarbij het gezelschap van o.a. Tallinn, Bologna, La Reunion en Evian. De redactie roemt onder meer onze historische gebouwen die UNESCO Werelderfgoed zijn, het verkeersluwe stadscentrum en Mechelens gezinsvriendelijkheid.

“Als Maneblusser doet deze erkenning mij erg veel deugd en ik hoop dat andere Mechelaars diezelfde fierheid ervaren”, zegt Mechels schepen voor toerisme Björn Siffer. “Le Monde is bij de grootste kranten van Frankrijk en heeft dus een grote impact. Ik hoop dus dat dit een aanmoediging kan zijn voor de Fransen om Mechelen te bezoeken. Dat kan alleen maar ten goede komen voor onze hotelsector, restaurants en cafés.”

“Visit Mechelen werkt nauw samen met andere toeristische partners in het Mechelse om alle bezoekers in onze stad op een kwalitatieve manier te ontvangen. Het wordt hoe langer hoe meer duidelijk dat we geen verborgen parel meer zijn. Nieuwe musea, bibliotheek, parken… We hebben hard gewerkt, ons huiswerk is klaar, laat de toeristen maar komen. De ganse stad zal ervan profiteren!” besluit de schepen voor toerisme.


Letterlijke vertaling passage

'Mechelen, de mooie Vlaamse met 336 monumentale gebouwen, ideaal voor een Belgisch uitje met het gezin, op dertig minuten van Brussel. Vaar over de Dijle, kuier door dierenpark Planckendael, het Speelgoedmuseum... het is er allemaal.'

[…]

'Het beroemde Brugge, Brussel en Antwerpen werpen een schaduw over het kleine… Mechelen. Op twintig minuten met de trein van de hoofdstad heeft deze stad die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat (met 336 beschermde gebouwen!) de pittoreske charme van de steden in het Noorden. En het blijkt een ideale uitstap voor gezinnen te zijn. We slenteren door de verkeersvrije straten van het stadscentrum op mensenmaat, tussen het Groot en het Klein Begijnhof, alvorens te stoppen voor een drankje op de kades van de Dijle, tenzij je ervoor kiest om erheen te varen.'


Bronnen