Laad je GSM al fietsend op

05 September 2018

Laad je GSM al fietsend op

Mechelaars kunnen de komende weken hun gsm al fietsend opladen aan de Bar Popular op de Vismarkt. Vladimir Voskanian en Rina Rabau, kandidaten voor de stadslijst (Vld, Groen en M+), plaatsten er een stationaire fiets waarmee energie opgewekt kan worden. Op deze manier willen zij het potentieel van hernieuwbare energie in de kijker zetten. Een speerpunt waarmee beide kandidaten naar de kiezer trekken.  

“Dit symbolische initiatief past binnen de klimaatdoelstelling 2020 en wil de Mechelaars vooral bewust maken van de inspanning die nodig is om bijvoorbeeld de batterij van een gsm op te laten”, aldus Vladimir Voskanian. “De fietsen zullen geïnstalleerd worden op plaatsen waar mensen elkaar ontmoeten en waar vaak gewacht moet worden, zoals bijvoorbeeld aan bushaltes of aan hondenweiden. Tijdens het wachten kunnen de Mechelaars nu samen energie winnen en fit blijven”, aldus Rina Rabau die eveneens initiatiefnemer is van Mechelen Matcht. “De toestellen zijn zo gemaakt dat de gebruikers elkaar aankijken tijdens het fietsen. Hiermee wordt hopelijk de aanzet gegeven tot een leuke babbel en dus een grotere sociale cohesie”, vervolgt Rabau.

“De stationaire fietsen, die vervaardigd zijn uit duurzaam materiaal, komen van het bedrijf WeWatt en zijn gemaakt in het kader van sociale tewerkstelling”, aldus Vladimir Voskanian. Momenteel is er reeds een installatie aan de Bar Popular op de Vismarkt. De komende weken plaatsen we nog meer fietsen op verschillende plaatsen in de Mechelse binnenstad en de deelgemeenten. Inwoners kunnen dan met de kandidaten in gesprek gaan over hernieuwbare energie. 

 

Meer info

Vladimir Voskanian, plaats 18 op stadslijst

Rina Rabau, plaats 31 op de stadslijst / lijsttrekker Groen provincie

www.voormechelen.be