Kruidtuin pronkt met nieuw vast podium

06 Juli 2012

Kruidtuin pronkt met nieuw vast podium

De zomer staat voor de deur, en daarmee ook de wekelijkse Parkpopconcerten die elke donderdag van juli en augustus de Mechelse omtoveren tot de meest muzikale tuin in Mechelen en omstreken. Goed nieuws voor de organisatoren, want het gesjouw tijdens het opstellen en afbreken van het podium is vanaf nu verleden tijd. De Kruidtuin, 'den Botaniek' in de volksmond, heeft sinds kort immers een eigen gloednieuw podium.Kruidtuin

Dubbele constructie

De realisatie van het vast podium is na de inrichting van de Dodoenstuin het tweede concrete herinrichtingsproject dat kadert binnen het lopende beheerplanningsproces voor de Kruidtuin. Door de realisatie van het podium wordt de negatieve impact van evenementen op de parkinfrastructuur aanzienlijk verminderd.

De onderbouw van het podium, opgetrokken uit een houten plectrumvorm, is vast. Het gebruikte hout is FSC-gelabeld hout. De overdekte bovenbouw is tijdelijk en wordt na de zomerperiode gedemonteerd. De kostprijs voor het vaste deel bedraagt 350 000 euro, die voor het tijdelijke podium 76 000 euro. Nieuwsgierigen kunnen het nieuwe podium de hele zomer in de Kruidtuin gaan inspecteren.

Klassiek in den Botaniek van wereldniveau

Naast de Parkpopconcerten ontvangt het nieuwe podium meteen ook een indrukwekkend klassiek ensemble van wereldklasse. Op 19 juli maakt de Belgische Kamerfilharmonie haar debuut in het wereldvermaarde concertgebouw Amsterdam, maar daags tevoren, op 18 juli, brengt het orkest een bruisend en zomers premièreconcert in openlucht in de Kruidtuin. Het programma voert ons naar het zuiderse Italië, terwijl twee topsolisten van eigen bodem de luisteraars met hun klanken in vervoering zullen brengen. Inkom voor dit openluchtconcert (20-22u) is bovendien volledig gratis.