Kandidaat in de kijker: Vera Hendrickx

02 Oktober 2012

Kandidaat in de kijker: Vera Hendrickx

Hombeek :: Trajectbegeleider Deeltijds Onderwijs :: Actief bij VELT rond duurzaam leven Het Hombeeks plateau: je bent er, op 5 minuten van de drukke stad, in een oase van groen, rust, stilte en natuur. Hier wordt ons dagelijks brood verbouwd en de gerst voor ons Ankerbier. Hopelijk vinden de komende jaren meer centrumbewoners de weg naar onze groene rand.Wat is jouw favoriete plek in Mechelen en waarom?

Favoriet marktkraam op de zaterdagmarkt?

Luc Vis heeft de beste maatjes van 't stad en Alois de lekkerste biogroenten en -fruit van eigen kweek.

Mechelen thuishaven voor senioren: wat moet er veranderen zodat senioren zich hier opperbest voelen?

Het centrum van Mechelen maken we beter bereikbaar voor de dorpsbewoners: gratis parkeergelegenheid aan de rand, waar dan elektrische fietsen ter beschikking staan. Er is in geen enkel dorp een dienstencentrum, daar moet iets aan gedaan worden. De wijkhuizen zijn nog niet genoeg ontmoetingsplaatsen: als dit kan veranderen kunnen senioren weer in hun eigen dorp terecht.

De zorg intercultureel aanpakken: personeel bijscholen, contacten leggen met de verschillende gemeenschappen en de drempel verlagen tussen zorgvrager en zorgverlener. Het huidige of een tweede wijkgezondheidscentrum zou ook consultaties kunnen organiseren in de dorpen. Als de huisarts met pensioen gaat moet een senior uit een dorp de mogelijkheid hebben om zich aan te sluiten bij het wijkgezondheidscentrum. Verder leggen we moestuintjes aan in de tuinen van de zorgcentra: samen tuinieren met buurtbewoners en naburige scholen verhoogt het welzijn van de senioren en de buurt.

Gouden Carolus Trippel of Classic?

Maneblusser.

Den Bruul of d'Ijzerenleen?

Geef mij maar de zaterdagse markt. Veel kans dat wat je niet meer in de winkel vindt je daar ergens toch nog aan een kraampje kan kopen. Er mogen wel nog wat meer lokale landbouwers en ambachtelijke producenten hun lekkers verkopen.

Heb je ooit voor een andere partij gestemd dan Groen?

Ja want ik heb Agalev mee opgericht. Toen ik 18 was en de eerste keer mocht stemmen, was er nog geen sprake van een groene partij.