Kandidaat in de kijker: Tom Kestens

10 Oktober 2012

Kandidaat in de kijker: Tom Kestens

Frontman Lalalover :: Creativiteitsadviseur Unizo :: :: Supportersraad KVMzinderendestraten.be

Welke Mechelse vereniging draag je een warm hart toe en waarom?

Ik ben fan van de voetbalspeeltuin van KV Mechelen. Opgericht door de immer enthousiaste Tom Delaey, voormalig coördinator van de jeugd onderbouw. Puur balplezier voor alle Mechelse jongens en meisjes van vijf à zes jaar staat er centraal. Daar wordt de liefde voor de bal geboren. Nog geen competitie, geen druk, niks dan amusement. De ontroering aan de zijlijn van de ouders is mooi om te zien.

Favoriete plek?

Mijn favoriete plek is het Mechels Broek. In de vogelkijkhut, verrekijker in de aanslag, vergeet je alles. Samen met de kinderen een buizerd spotten of het ijsvogeltje over het water zien scheren. En dan fluisterend observaties delen. Zalig. Een echt rustpunt vlakbij de stad.

Welke realisatie van de afgelopen zes jaar blijft je het meest bij?

Trots op de Kruidtuin, met z'n vernieuwe botanische tuin en gloednieuwe podium. Ik zie er al een heuse speaker's corner groeien zoals in Hyde Park, Londen. Met Campus Lessius, 't Arsenaal en het ViaVia-Cafe in de onmiddelijke nabijheid is de Kruidtuin een echte hotspot. Ik voorspel dat meer en meer Mechelaars in de komende jaren hun weg vinden naar dit schitterende plekje groen in het hart van hun stad.

Mechelen kunststad: moet het cultureel aanbod in Mechelen uitgebreid worden? Waarmee?

De belangrijkste troef van deze stad is volgens mij de grote concentratie aan creatief talent. Ik vind het bijna abnormaal hoeveel mensen hier creatief en ondernemend bezig zijn. Dat talent faciliteren en inspireren is dé opdracht voor beleidsmakers anno 2012. Multi-functionele werkplekken, ateliers, repetitieruimtes, een clubcircuit, meer fuifplekken, een cultuurcafee, en een toonaangevend beleid in co-creatie met de kunst-en cultuurmakers... dat staat op onze agenda. Als we de creatieve Mechelaars aan onze stad kunnen binden zal deze stad een magneet blijven voor stadsvernieuwers en wijze levensgenieters. Fiest!

Hoe zie je jezelf functioneren in de politiek?

In de 21ste eeuw moet een stedelijk politicus niet meer zijn eigen grote gelijk bewijzen. Die moet vernieuwers en mensen met engagement samenbrengen en met hen overleggen. Als ik op 14 oktober het vertrouwen krijg van mijn mede-stadsbewoners, zal ik mijn keuzes niet alleen maken op basis van mijn eigen dromen en ideeën, maar ook en vooral op die van de Mechelaars zelf.