Kandidaat in de kijker: Rebekka Koch

27 Augustus 2012

Plaats 34 :: Mechelse met Duitse nationaliteit :: Consulent Toerisme Mechelen :: Ecologische voeding Welke Mechelaar nomineer jij als Held van Mechelen en waarom? Onze torenwachter Nick is voor mij een held. Hij heeft, naast zijn job als torenwachter, een diploma horlogemaker behaald en het hele torenuurwerk met veel geduld en liefde hersteld. Hij heeft bij de grondige renovatie van de toren meegeholpen, altijd trapjes op en af. Dankzij hem is het Mechelse baken keurig verzorgd en iets om trots op te zijn. Hij post op facebook vaak nieuwtjes en weetjes over de toren, de beiaard en zijn bezoekers. En hij is altijd goedlachs en geeft iedereen in de toren een warm welkom.

Welke Mechelse vereniging of organisatie draag je een warm hart toe en waarom?

Steun op maat (via De Lage Drempel): als vrijwilliger steun ik een gezin met jonge kinderen, door er gewoon te zijn als "goede buur", gewoon luisteren en er zijn. Binnenkort ontmoet ik "mijn" gezin voor de tweede keer. Steun op maat ondersteunt ook mij als vrijwilliger. Als het me even te zwaar wordt of als het gaat om concrete vragen zoals huisvesting, schoolproblemen enz, staan er een aantal professionele hulpverleners klaar voor mij.

Waar ga je zelf 100% voor?

Als ambtenaar werk ik natuurlijk verder mee aan het strategisch plan voor Toerisme Mechelen.
Maar als politiek geëngageerde persoon zet ik me vooral in voor meer en betere openbare toiletten en duurzamere, creatievere ontwikkeling van de Mechelse horeca.

Daarnaast, maar dan op iets langere termijn gerealiseerd, moet de omgeving van de Brusselpoort autovrij worden met wandelboulevard naar de Hoogstraat.

Mechelen ecostad: beschrijf Mechelen in 2025 terwijl we dat jaar de titel van European Green Capital dragen.

Mechelen is een stad van voetgangers en fietsers. De voetpaden zijn op heel het grondgebied breed en aangenaam op op te lopen, de straten zijn vlak en behoren toe aan de fietsers en fietstaxi's. Oplaadstations met zelf geproduceerde groene stroom voorzien elektrische fietsen van energie. Bussen en kleine shuttles bedienen via de vesten talrijke haltes in de binnenstad en sluiten goed aan op trein en light rail.

Op de menu's van Mechelse eethuizen staat de ecologische voetafdruk van de verschillende keuzes vermeld en worden seizoenproducten van de streek creatief en vleesarm gepromoot.

Geel-rood of groen-wit?

Maakt mij niet uit, zolang Mechelen maar wint.

Kasseien of asfalt?

Vlakke kasseien.