Kandidaat in de kijker: Marte Dens

03 Oktober 2012

Kandidaat in de kijker: Marte Dens

Jongste kandidaat Groen :: Houdt van koken, reizen en KV Mechelen Welke Mechelaar nomineer jij als Held van Mechelen en waarom?Charles Van Breedam, bedenker Gouden Carolus Keizersbier

Favoriete plek in Mechelen?

Rozentuin Vrijbroekpark, in het midden van de stad genieten van rust en groen (lezen van een boek, picknick, ...)

Waarom woon je graag in Mechelen?

Een kleine, grote stad.  Je komt altijd wel iemand tegen die je kent als je de deur uitgaat. De laatste jaren enorm opgewaardeerd en daarom ben ik dus een trotse Mechelaar!

Wat wil je de komende zes jaar zeker gerealiseerd zien?

Mechelen leeft steeds meer maar voor de jonge Mechelaars kan er nog wel net dat ietsje meer gebeuren om van onze stad een aantrekkelijke en bruisende plek te maken. De volgende bestuursperiode moeten we dus 100% inzetten om van Mechelen een echte Jongerenstad te maken. Als jongere engageer ik me hier graag voor. Enkele punten uit het programma die ik zeker gerealiseerd wil zien:

Meer en andere events voor jongeren. Ter aanvulling van het huidige aanbod worden voor jonge Mechelaars nieuwe activiteiten georganiseerd en/of gepromoot. Het nieuwe podium in de Kruidtuin kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden als openluchtcinema. Voor films, maar ook voor het uitzenden van concerten en sportmanifestaties. Een nieuwe podiumzaal die grotere acts kan laten afzakken naar Mechelen en zo voor een ruimer cultuuraanbod zorgt. Atlas van kleine fuifzalen en repetitieplekken. Ondersteuning van uitbaters van kleine fuifzalen door mee te investeren in geluidswerende maatregelen of renovatie. Eenzelfde inspanning voor de uitbreiding van het aanbod van repetitiezaaltjes. De fuif- en repetitiezaaltjes zullen online kunnen opgezocht worden. Een werkgroep "Fuiven in Mechelen" met geëngageerde café-uitbaters kan voor al deze ingrepen de aanzet geven. Een warm welkom voor studenten. Mechelen moet meer doen met de aanwezigheid van de hogeschool. We wedijveren niet met Leuven of Antwerpen, maar promoten Mechelen als kleinschalige en gezellige studentenstad met specifieke opleidingen op hoog niveau. De buurt rond de Augustijnenstraat wordt uitgebouwd tot studentenwijk met nieuwe studentenkamers. Waar de campus zich bevindt, moet meer ruimte komen voor groen, water, terrasjes (denk aan ViaVia Café) zodat het aangename vertoeven wordt rondom de school.

Voor de buurt waar ik woon droom ik van een leefbare Leopoldstraat. Een woonstraat met brede fietspaden en veel groen. Het vernieuwde stationsplein moet ook doorlopen tot aan de vaart. De nabijheid van water geeft charme en uitstraling aan een stad.