Kandidaat in de kijker: Kristof Calvo

27 September 2012

Kandidaat in de kijker: Kristof Calvo

Lijstduwer :: Federaal parlementslid en voorzitter Groen Mechelen :: energiespecialist Favoriet marktkraam op de zaterdagmarkt?De maatjes van Luc Vis. En ook wel het snoepkraam.

Waarom woon je graag in Mechelen? Waarom ben je naar Mechelen verhuisd?

Verhuisd naar Mechelen toen ik alleen ging wonen. Aangetrokken door de nieuwe dynamiek in de stad. En voor iemand zonder rijbewijs is de bereikbaarheid natuurlijk ook mooi meegenomen.

Mechelen is de afgelopen jaren fel veranderd. Welke realisatie blijft je het meest bij?

De mega-investering in sociale huisvesting. Het aanbod is nog steeds onvoldoende, maar laten we niet vergeten dat (het begin van) de renovatiegolf een heel straffe prestatie is. Een investering van 180 miljoen euro, wellicht de grootste sociale investering ooit. Komende jaren moet Woonpunt een nog belangrijkere rol gaan spelen.

 Waar heeft jong Mechelen volgens jou nood aan?
 
Net iets meer aanbod: cafés, wat meer plekken om te dansen en iets diverse zomerkalender. Het hoeft niet altijd groots te zijn. Ook kleine zaaltjes of initiatieven kunnen de jonge Mechelaars plezieren.

Colruyt of Delhaize?
 
Match - de enige supermarkt die ik te voet kan doen
 
Heb je ooit voor een andere partij gestemd dan Groen?
 
Neen, de eerste keer dat ik mocht stemmen was ik meteen kandidaat. En dan het zou het gek zijn om voor een andere partij te kiezen (lacht)
 
Politiek voorbeeld (buiten Mechelen)?

Jean-Marc Nollet van Ecolo: voorheen hyperactief in de oppositie in de Kamer, nu ijzersterk in de Waalse regering. Hij legt er de basis voor een slim energiebeleid en groene jobs. Geen Uplace in Wallonië, wel heel veel aandacht voor groene energie en energiebesparing.
 
Wint de stadslijst de verkiezingen?

Laat ons hopen. Het is zeker niet gespeeld: de strijd zal spannend en boeiend worden. En de Mechelaar krijgt een duidelijke keuze voorgeschoteld: de dynamiek van de afgelopen jaren verder zetten of terug naar af. Evident is niet alles rozegeur en maneschijn, maar er is wel veel werk verzet. En de uitdagingen zijn gigantisch dus heb je een sterke ploeg nodig. Die hebben we met Groen en de stadslijst.