Kandidaat in de kijker: Klaartje Heiremans

05 Oktober 2012

Kandidaat in de kijker: Klaartje Heiremans

Zakelijk leidster Zefiro Torna :: Passie voor kunst :: Mama van 2 :: Wittebroodstraat Wat is jouw favoriete plek in Mechelen en waarom?Het Dijlepad richting Muizen met loopschoenen of trappers onder de voeten. Heerlijk uitwaaien midden in de natuur, op een boogscheut van het centrum.

Je bent naar Mechelen verhuisd, intussen een echte Mechelaar. Waarom heb je voor Mechelen gekozen?

Ik ben inderdaad een 'nieuwe Mechelaar', een kleine 10 jaar geleden vertrokken uit Brussel, op zoek naar een betaalbare woning. De rationele keuze (betaalbaar, centraal gelegen, ...) werd onverwacht aangevuld met wat heet 'het Mechelen-gevoel'. Alle voordelen van de stad zonder de nadelen van een grootstad. Winkels, cafés, school, bib, een ruim en interessant aanbod naschoolse activiteiten, station, .... op wandel- of fietsafstand. Evengoed sta ik op een paar minuten fietsen in natuurgebied 'Mechels Broek'. Een heerlijke combinatie voor een jong gezin.

Mechelen is de afgelopen jaren fel veranderd. Welke realisatie blijft je het meest bij?

Nog in volle afwerkingsfase: de nieuwbouw aan Kazerne Dossin. Hedendaagse architectuur als nieuw ankerpunt in Mechelen. Maar evenzeer ben ik blij dat één van de gruwelijkste periodes uit onze geschiedenis een zichtbare herinnering krijgt in onze stad. Uit respect voor de slachtoffers van de holocaust, om nooit te vergeten en mensen te wijzen op de gevolgen van racisme en discriminatie.

Waar ga je zelf volledig voor?

Een Kunsten- en cultuurbeleid 2.0, opgebouwd in overleg met alle culturele spelers. Mechelen heeft absoluut het potentieel om een kunststad met nationale en internationale uitstraling te zijn. Daar ga ik geen 100, maar 300% voor. Let's show some ambition.